FOTO/VIDEO  Pogledajte snimku pilota nestalog aviona trenutak prije kobnog leta

pilot nestaloga malezijskog zrakoplova

... njemu, što je probudilo sumnje da je netko od članova posade krivac te da je vrlo vjerojatno riječ o otmici zrakoplova.

Mediji su objavili trenutak kada piloti nestalog aviona prolaze osiguranje u zračnoj luci prije kobnog leta, koji je snimila nadzorna kamera.

Po rutinskom postupku osiguranje je pretreslo pilota i kopilota aviona koji je misteriozno nestao 8. ožujka s 239 putnika i članova posade.

Najnovije informacije govore o mogućnosti otmice aviona od strane njegovih pilota, pa je policija pretresla njihove kuće u nadi da će pronaći bilo kakve informacije.

Obitelj pilota napustila dom dan prije nestanka

Kapetan Zaharie Ahmad Shah, pilot nestalog Boeinga, inače otac troje djece bio je politički fanatik i zagovornik malezijske opozicije Anvara Ibrahima, koji je nekoliko sati prije nestanka aviona zatvoren zbog homoseksualnosti.

Dodatnu sumnju na pilota bacila je i činjenica da su njegova supruga i djeca napustili obiteljski dom samo dan prije nestanka aviona.

Otmica sve izvjesnija

Teorija o misterioznom nestanku je mnogo. Otmica se pojavljuje kao sve izvjesnija mogućnost, a ne isključuje se ni sudjelovanje pilota u tom strašnom činu.

Moguće je i da je avion sletio i emitirao signal sa zemlje.

Vlasti su potvrdile da je netko namjerno isključio dva komunikacijska sustava, i to u razmaku do 14 minuta.

Daily Mail / net.hr