Pogledajte najsmotanijeg lopova na svijetu!

Luckasti Španjolac utrčao je na travnjak stadiona Soccer City nekoliko minuta prije početka finalnog dvoboja, pretrčao je cijeli teren i kada je bio na metar od pozlaćenog pokala zaustavili su ga zaštitari, njih barem šestorica, piše net.hr.

Svi koji su čuli za Jaumea Marqueta Cota, poznatijeg kao Jimmy Jump, znaju da se radilo o glumi, odnosno o još jednom njegovom performansu.



Slavni navijač je, primjerice, 2004. godine u finalu EP-a između Grčke i Portugala, bacio zastavu Barcelone u lice Luisu Figu, 'izdajici' koji je prešao u Real Madrid. Četiri godine kasnije, je u polufinalu EURO-a između Njemačke i Turske istrčao na teren s tibetanskom zastavom i majicom s natpisom 'Tibet nije Kina'.

  • sport.aktuality.sk
  • Trofej koji je napravio Talijan Silvio Gazzaniga visok je 36 centimetara, izrađen je od 18-karatnoga zlata i teži 6.175 kilograma. Prvacima, pak, zauvijek ostaju samo replike
Stoga je i polušaj krađe slavnog pokala samo još jedna njegova poruka. Nogometni 'Sveti Gral', koji je FIFA držala na tajnoj lokaciji cijelo vrijeme prvenstva, inače mogu dotaknuti samo pobjednici, šefovi država i predsjednik FIFA-e Joseph Blatter. Trofej je na pijedestal postavio Fabio Cannavaro, kapetan sada već bivših svjetskih prvaka Talijana.
Net.hr/