FOTO  Pogledajte na fotografijama kako Konzum sprječava kupce da im kradu pileće filete

Na upit jesu li krađe baš toliko porasle, a lopovi postali domišljatiji da im treba takva zaštita, u Konzumu su pojasnili da je došlo do greške te su se ispričali kupcima.

Da trgovinama i trgovačkim centrima nije lako sa sve brojnijim kradljivcima potvrđuju i sve češći medijski napisi na tu temu u kojima i trgovkinje svjedoče o krađama koje su doživjele. Stoga su čuvari i video nadzor postali neophodni u poslovanju trgovačkih centara, a dosta se ulaže i u edukaciju zaposlenika na području rizika u maloprodaji.

Potvrđuju to i u Konzumu u kojem je ovih dana zabilježena ipak poprilično neobična "zaštita proizvoda". Naime, jedan od čitatelja spomenutog portala dostavio je fotografiju, kako je kazao, zaštićene piletine snimljene u Konzumu na zagrebačkim Sveticama. Da to nije jedina prodavnica u kojoj je takva zaštita od lopova primijenjena, potvrdilo je još nekoliko osoba koje su je primijetile i u drugim prodavnica istog trgovačkog lanca.

Kako bismo doznali zašto se tolike "crne bombe" nalaze na paketićima mesa zatražili smo pojašnjenje u Konzumu. Naš upit, čini se, iznenadio ih je. Priznaju tako i sami da se radi o neprimjerenoj zaštiti.

"Mjere zaštite koje navodite u Vašem upitu namijenjene su prvenstveno većim pakovanjima kutija i tehničkoj robi sukladno našim internim procedurama zaštite artikala od krađe. Navedena zaštita nije namijenjena za postavljanje na proizvode svježe hrane. Stoga se, ukoliko je navedena fotografija zaista snimljena u našoj prodavnici, ovim putem želimo ispričati našim kupcima i zahvaliti im što su nam ukazali na ovaj propust. Mi ćemo o navedenom obavijestiti sve odgovorne osobe kako bi osigurali da se ovakve situacije više ne događaju", odgovorili su iz Konzuma.

Danas.net.hr