Ples na šipki postaje olimpijski sport!?

ples na šipki
Svijetom je počela kružiti peticija da se ovaj "sport" nađe u olimpijskoj obitelji i čelnici već pet mjeseci lobiraju na sve strane, dijele svoje atraktivne fotografije po društvenim mrežama, a sada su svu tu silnu potporu odlučili prezentirati i MOK-u.

Oni žele da ples na šipki, ili kako kažu "fitness na šipki" dobije status punopravnog sporta, a dugoročno priželjkuju i mjesto na Olimpijskim igrama. Kako su istakli, smatraju da mogu postati glavna atrakcija Igara i najgledaniji sport i to ne samo zbog atraktivnih i oskudno odjevenih djevojaka.

- Mnogi imaju krivu sliku o našem sportu. Da, sportu, ne nečemu uz što ljudi vežu striptiz barove, čak i prostituciju. U plesu na šipki rade svi mišići, sportašice i sportaši su u boljoj formi nego niz njihovih kolega u drugim sportovima. Mi smo upravo krenuli u dugotrajan proces. Svjesni smo da ćemo vjerojatno dugo čekati status punopravnog sporta, ali Svjetska antidoping agencija već nam je odobrila certifikat i sada je ples na šipki kontroliran i od njih - kaže predsjednica IPSF-a KT Coates.

IPSF trenutačno ima 21 člana, a cilj im je do kraja sljedeće godine proširiti se na 40 zemalja.