Peter O'Leary ima problem: Gradjani BiH ne šaljite mi poruke preko Facebooka

Peter O Leary, Facebook

... nakon što je putem te društvene mreže dobio na desetine poruka, piše Index.hr.

Naime, navijači Zmajeva ovog su Petera zamijenili s novozelandskim sucem koji je neopravdano poništio gol Edinu Džeki u utakmici protiv Nigerije.

U podužem statusu Petera O'Learyja stoji:

"Građani Bosne i Hercegovine i dijaspore u svijetu. Molim vas da pročitate ovo prije nego mi pošaljete poruku.

Ja nisam sudac s Novog Zelanda.

Ovo je ljubazna poruka svim Bosancima, onima u BiH i svijetu, koji mi šalju poruke o tome kako je BiH eliminirana sa Svjetskog prvenstva. Dijelim ime i prezime sa sucem tog susreta. On je s Novog Zelanda, ja sam iz Engleske. Ponovit ću još jednom. Nisam sudac koji je neopravdano poništio potpuno legalan gol Edina Džeke.

Grozna je slučajnost, ali veliki sam obožavatelj Bosne i Hercegovine i građana BiH. Bio sam u vašoj gostoljubivoj, srcolikoj zemlji nekoliko puta, proputovao je i upoznao uistinu divne ljude. BiH je u mom srcu i zauvijek će biti. Poraz od Nigerije pogodio me kao i svakog bosanskog navijača. Pratio sam vas i pratit ću vas.

Kao što vidite po mojoj slici na Facebooku, imam fotografiju Starog mosta u Mostaru, gradu u kojem sam u tri navrata bio i koji mi je drag. Ta je slika na mom timelineu puno prije nego je Bosna zaigrala na SP-u. Stoga, nisam novi fan vaše zemlje. Nadam se da će moje dugo objašnjenje to razjasniti.

Molim vas pročitajte ovo prije nego mi pošaljete poruke. To je jednostavna pogreška, ali iskreno sumnjam da pravi sudac kojem se želite obratiti ima vremena za Facebook"