Pet trikova za plažu koji će vam olakšati ljeto i spasiti stvari od krađe

plaža australija

Sakrijte ključeve od auta koristeći grančicu ili stabljiku biljke

Kako biste izbjegli gubljenje ključa od auta, sakrijte ga iza gume na svom automobilu. Uzmite grančicu, travku ili stabljiku biljke i zavežite je za privjesak od ključeva. Pričvrstite ga na ratkapu i pustite da visi na unutarnjoj strani.

Vrijedne stvari sakrijte u dječju pelenu

Kako biste se zaštitili od lopova koji vrebaju po plaži, dragocjenosti poput mobitela, novca i nakita sakrijte u dječju pelenu. Tako možete biti sigurni da vas nitko neće opljačkati jer malo tko bi zaista otvarao dječju pelenu da vidi ima li u njoj nešto što bi mogao uzeti.

Zaštitite mobitel od sunca, vode i pijeska prianjajućom folijom

Svoj mobitel na plaži možete zaštititi od štetnog utjecaja sunca ili vode koji ga može pokvariti tako da ga čuvate u plastičnoj vrećici ili čvrsto umotate u prozirnu foliju. Ako se odlučite za foliju, tada ćete ga moći i koristiti dok je zaštićen te ga čak ponijeti sa sobom u more.

Spriječite nakupljanje pijeska na stopalima uz pomoć baby pudera

Hodanje bosih nogu na plaži poseban je gušt, no ono što mnogima smeta je pijesak koji se lijepi za stopala i stvara neugodan osjećaj. Kako biste to spriječili, napudrajte tabane baby puderom koji sadrži mineral talk. Puder će upiti vlažnost i omogućiti da vam stopala ostanu suha i glatka jer se pijesak neće lijepiti na njih.

Riješite se pritiska u ušima koristeći balon

Uspjeli ste se riješiti vode iz ušiju, no i dalje vas muči pritisak? Da biste vratili prirodnu razinu tlaka, začepite nos i pušite balon. U jednom trenu čut ćete mali klik u ušima, što označava stabilizaciju tlaka u normalno stanje.

Izvor: index.hr