Pet navika koje će poboljšati atmosferu na radnom mjestu

posao

1. Zahvalnost

Sljedeći put kad se požalite na svoj posao i izgubite motivaciju, udahnite duboko i pomislite na one koji imaju diplomu, ali ipak sjede kući jer nemaju posao. Tu su i oni koji rade naporne poslove u teškim uvjetima te jedva sastavljaju kraj s krajem kada je riječ o financijama. Dakle, nije samo teško vama, nego i ostalim ljudima u njihovim privatnim i profesionalnim životima. Sagledajte sve ono što imate, shvatit ćete da ste u boljoj poziciji od mnogo drugih ljudi.

2. Organiziranost

Mala priprema i planiranje radnih obveza unaprijed će vam omogućiti da izbjegnete stres te da imate pozitivan odnos tijekom radne sedmice. Planiranje obveza vodeći računa o rokovima i važnim zadacima na početku dana se vrši kreiranjem "to do" liste. Ta lista će vam pomoći da poredate prioritete, iskoristite vrijeme efikasnije te da ostanete organizovani.

3. Radite samo tijekom radnog vremena

Ako ste skloni stresu ili razmišljate o poslu čak i kad ste kod kuće, kvarite ravnotežu između privatnog života i posla. Stvorite naviku da nakon završetka radnog vremena ne provjeravate email, grupne chatove te da ne odgovarate na telefonske pozive vezane za posao. Izuzetak su samo hitne situacije. Pokušajte odvojiti svoj profesionalni svijet od privatnog života u trenutku kad napustite radno mjesto. Slobodno vrijeme koristite za opuštanje i provedite ga obitelji.

4. Koristite pauze

Kontinuiran rad satima bez pauze negativno utječe na produktivnost i motivaciju. Naviknite se da povremeno ustanete s radnog mjesta i napravite kraće pauze za kavu, šetnju ili slušanje glazbe. Ovakve promjene pomažu u poboljšanju raspoloženja i povećanju pozitivnosti.

5. Koristite vizualne podsjetnike

Na svom radnom mjestu držite fotografije koje vas inspiriraju, pročitajte ih kad god se loše osjećate. Možete na radni stol staviti i fotografije svojih voljenih, jer će vas one oraspoložiti kad god osjećate negativnost oko sebe.

Izvor: klix.ba