Pet načina za stvaranje doma bez stresa

stres, dom, dom, sreća, sitnice

Riješite se nereda

Kao što smo već rekli, uredan prostor znači manje stresa i uredniji um. Zato organizirajte onu policu u hodniku na koju bacate račune, ključeve, kišobrane i sve ostalo što vam se nađe pod rukom, nabavite ili izradite ukrasne kutije u koje ćete spremiti uvijek razbacanu šminku ili pak razni pribor u kuhinji.

Tako ćete uvijek imati mjesto na koje možete odložiti sve te sitne stvari koje često koristite, a za njih nemate neko određeno mjesto.

Unesite boje u prostor

Boje mogu itekako pozitivno djelovati na našu psihu. Ne morate nužno unijeti puno plave boje koja je obično ta koja smiruje, već i one boje koje vas vesele, podižu vam raspoloženje i pomažu da stres ostavite ispred vrata.

Okružite se pozitivnošću

Prostor ispunite knjigama koje volite, zidove ukrasite fotografijama obitelji i prijatelja iz nekih dragih vam trenutaka ili sami izradite plakate s motivacijskim porukama koje ćete svakodnevno čitati i ponavljati poput kakve mantre.

Iskoristite prirodno svjetlo

Prozore ostavite što otvorenijima. Nemojte ispred njih stavljati namještaj ili ih pokrivati gustim zavjesama, prirodno svjetlo, posebno sunčevo, nas puni energijom i čini sretnijima i pozitivnijima i zato ga iskoristite najbolje što možete. U prostor dodajte ogledala, koristite svijetle boje, a poigrajte se i svijećama i drugim osvjetljenjem koje će prostor učiniti ugodnim uvečer.

Donesite prirodu unutra

Biljke čiste zrak, čine dom svježijim i čišćim, a i sama zelena boja ima takav efekt da nam odmah podiže raspoloženje i pomaže nam riješiti se stresa. Zato unesite biljke u prostor i budite brižni prema njima.

Izvor: elle.hr