Ovo su načini pomoću kojih ćete si olakšati 'crni' ponedjeljak

ponedjeljak na poslu
No ponedjeljak ne mora uvijek biti tako strašan, posebice ako slijedite sljedećih nekoliko koraka:

1. Prepoznajte problem

Prvo što možete učiniti jest da se zapitate što nije u redu. Ako vam je muka od ponedjeljka, to je znak da ste nesretni na poslu i da morate krenuti dalje i pronaći drugi posao, piše Forbes.

2. Pripremite se za ponedjeljak u petak

Ponedjeljak može biti posebno stresan zbog posla koji je potencijalno nagomilan iz prethodnog tjedna. Iz tog se razloga preporučuje pripremiti u petak kako bi si olakšali posao za taj ‘strašan dan'.

3. Isključite se tijekom vikenda

Pobrinite se da se uistinu odmorite tijekom vikenda i napunite baterije za nadolazeći radni tjedan. Nemojte se opterećivati provjeravanjem mailova prije samog ponedjeljka.

4. Dobro se naspavajte i probudite rano

San je naš najbolji prijatelj bez kojeg je nezamislivo odraditi produktivan dan na poslu. Zato je potrebno dobro se naspavati svaku večer kako bi sljedeći dan funkcionirali na poslu.

5. Odjeća igra važnu ulogu

Način našeg odijevanja itekako utječe na naše raspoloženje. Kada smo ljepše odjeveni, ljepše se i osjećamo, a samim time ćemo i bolje obavljati posao.

6. Neka vam raspored za ponedjeljak bude što ‘laganiji'

Kada planirate sastanke unaprijed, pokušajte ih zakazati za utorak ili srijedu, ili pak neki drugi dan. To će vam pomoći da ponedjeljak odradite s više lakoće.

7. Pokušajte se što više zabaviti na poslu

Vi odlučujte kako ćete provesti svoje vrijeme. Fokusirajte se na pozitivne stvari i ono u čemu najviše uživate kada je riječ o vašem poslu.