Ovo su jela koja debljaju najviše na svijetu

10.04.2014

Možda biste pomislili da ćete hranu koja deblja najviše redom pronaći u SAD-u, ali čini se da se kalorijske bombe mogu pronaći u raznim dijelovima svijeta.

Doduše, ne treba ignorirati činjenicu da je ovaj popis sastavio američki portal Huffington Post pa je to razlog što na njemu nema nekih njihovih nutricionističkih grozota: prženih u dubokom ulju, zalivenih sirom i zaokruženih bijelim žemljama. Odnosno, ovo je popis jela koja debljaju najviše na svijetu, ako s popisa izuzmemo upravo zemlju sa zastrašujuće velikim brojem debelih ljudi, piše Index.hr.

Pa provjerite koje su se sve divote ovdje našle:

Acaraje, Brazil

Palmino ulje prilično je nezdravo. Jedna čajna žlica sadrži sedam grama zasićenih masnoća. A Acaraje sadrže grah, oblikovan u kuglicu, pržen u dubokom palminom ulju. Kuglica se potom puni dvjema vrstama namaza od sušenih škampa, mljevenih indijskih oraščića i - još palmina ulja.

Churros, Španjolska

Tijesto prženo u dubokom ulju i umočeno u šećer i cimet uranja se u vruću čokoladu i jede za doručak.

Poutine, Kanada

Ovo su prženi krumpirići podignuti na novu razinu: umočeni u umak od masnog sira (prodaje se i u Burger Kingu i jedna porcija sadrži 740 kalorija i 42 gram masti). I to je samo osnovna verzija.

Khachapuri, Gruzija

U pitanju je zdjela od kruha napunjena otopljenim sirom. Na vrhu se nalaze jaje i komad maslaca.

Aligot, Francuska

Aligot se radi od pire krumpira, maslaca, vrhnja, češnjaka i otopljenog sira. Prema podacima sa stranice FatSecret jedna žlica aligota sadrži šest posto preporučenog dnevnog unosa zasićenih masnoća.

Mars u dubokom ulju, Škotska

Kao zemlju podrijetla ove groteskne slastice Amerikanci navode Škotsku, ali zaboravili su spomenuti da su upravo oni ti koji su najpoznatiji po tome što apsolutno sve bacaju u duboko ulje.

Jalebi, Indija

Jalebi je tijesto prženo, još jednom, dubokom ulju, umočeno u šećerni sirup.

Calzone, Italija

Tradicionalna calzone pizza sadrži u sebi istu količinu tijesta kao pizza namijenjena za četvero ljudi, piše Huffington Post. Ako pritom odaberete i standardne dodatke koji uključuju puno sira, dobivate jelo koje je među najkaloričnijima u svijetu.

Ramen, Japan

Ovo je jelo s rezancima posljednjih godina postalo jako popularni u Americi. Problem nastaje kad se rezanci prže, a u sve se dodaje govedina, svinjska mast i ulje.


loading...