Ovisnik o igrama proveo posljednjih 6 godina u internet cafeu

Vijest je objavio list Beijing Times i opisao kako je Li Meng cijelo vrijeme živio u internet cafeu blizu grada Changchuna te ga je napuštao samo povremeno kako bi se nahranio i tu i tamo otuširao.

Reporter lista posjetio ga je i razgovarao s njim:

"Bez obzira na to što je tko rekao, on je odbio komunicirati s bilo kime. Ja sam konzultirao vlasnika cafea koji mi je jednostavno objasnio da, dok je bio tamo, on je jedva primjećivao njegovu prisutnost."

Novinar je razgovarao s Li Mengom, "mladićem s naočalima koji u frizerskom salonu očito nije bio dugo vremena":

"Dok je razgovarao s našim novinarom njegov pogled bio je zaljepljen na zaslon računala, plastična vrećica s njegovom večerom stajala je otvorena pored njega. On ima mjesečni prihod od 2.000 renminba (oko 1.900 kuna) od kojih 500 (470 kuna) svaki mjesec plaća cafeu kao naknadu."

Ostali posjetitelji internet cafea primjetili su ga također. "Obično je dolazio noću kako bi igrao igre, pospan je bio preko dana, a spavao je ovdje. S vremena na vrijeme izašao je van kako bi se okupao", opisao je jedan posjetitelj cafea navike Li Menga.

Šest godina čamiti u internet cafeu doista nije uobičajeno, te su o ovoj priči izvjestili svi kineski mediji, što, kako piše Business Insider pokazuje zabrinutost da je ovisnost o igrama vrlo raširena u Kini.