Ovaj trik pomoći će vam da dobijete svaki posao koji poželite

posao, trik, bolest, posao, radnici, državni službenici , Ured za reviziju FBiH
Jednostavno je pričati zbog čega ste dobar kandidat i zašto želite ovaj posao.

Ipak, potoji jedno pitanje kojeg se svi užasavaju i na kojem kandidati uglavnom 'padaju', a ono glasi: 'Koja je vaša najveća slabost?'

Jedan je muškarac odlučio postaviti to pitanje na stranici Reddit kako bi vidio odgovore drugih ljudi.
Stiglo je oko 1 600 komentara, a među njima su se našao i savjet kako prilikom odogovaranja na to pitanje treba izgledati samopouzdano i iskreno, ali ipak ne treba biti pretjerano iskren.

Korisnik pod imenom MsLT napisao je: 'Možda biste trebali napisati kako ponekad imate problema sa dijeljenjem zadataka. Možete reći kako sve volite raditi sami jer ste tako sigurni da će rezultat biti po vašim standardima, ali naglasite kako nastojite promijeniti tu svoju osobinu.'

Mormotomyja se prisjetila kako je prije godinu dana bila na intervjuu i to sa još troje ljudi u sobi. To je pitanje postavljeno jednoj osobi koja je odgovorila: 'Hm, nemam slabosti'.
Korisnica koja je dobila posao ostala je izbezumljena odgovorom ove osobe.

Drugi korisnik, Bumpkinsworth napisao je: 'Teško prihvaćam poraz.'

Dodao je kako se uz taj odgovor može dati i objašnjenje poput onoga da vas to gura naprijed, odnosno da radite dvostruko više kako ne biste dvaput ponovili istu pogrešku. 'To se pokazalo kao dobar odgovor na mom posljednjem intervjuu', kazao je.

Ako želite u sve ovo ubaciti i malo humora, možete polsušati savjet ovog korisnika.

'Nemojte ništa govoriti nego izvucite osobnu kartu iz džepa i recite kako se uvijek pipremite i više nego što je potrebno', napisao je jedan korisnik jumper34017.

'Moja najveća slabost jest to što je nisam svjestan u pravo vrijeme', napisao je drugi korisnik koji smatra kako se humorom može osovojiti šefa.

Našlo se tu i jako korisnih savjeta.

'Ako kažete da ne radite dobro u okruženju drugih ljudi, to je apsolutna katastrofa.
Kao dobar primjer naveo je sljedeći odgovor:

'Ne poznajem dobro program excel, ali planiram krenuti na tečaj kroz ovaj mjesec'.

TheNoveltyAccountatnt prisjetio se odgovora jednog kandidata:

'Na razgovor za posao došao mi je muškarac koji je na pitanje koja mu je najveća slabost odgovorio 'žene'. Nastavio je svoju priču te mi je čak otkrio da ga je supruga uhvatila tijekom preljuba.

To nije bio pravi odgovor', kazao je korisnik, izvještava DailyMail.

Slobodna Dalmacija