Otkrivamo 10 velikih tajni koje vam zaposlenici restorana nikada neće reći!

Pomfrit, krumpir, brza hrana, istraživanje, zdravlje, krumpirići , savjeti, pečeni krompir, krompiri, Pomfrit, navike, strgano , fast food hrana, brza hrana, zdravlje, brza hrana, stres, savjeti, Pomfrit, Pomfrit, tjedan, jelo, McDonald's, krompiri, pečeni krompir, tajne, restorani, zaposlenici restorana, Pomfrit

1. Nemojte dolaziti u restoran prvi! Naime, na početku radnog vremena radne površine restorana peru se raznim kemijskim sredstvima, a to nikako ne biste željeli u svojem sendviću.

2. Najbolje vrijeme za odlazak u restoran brze hrane nije ono koje vam preporučuju! Idelano je vrijeme u tzv. top terminu, dok je največa gužva, oko 7 ili 12 sati. Iako ćete teško doći na red, tada je hrana najsvježija.

3. Coca cola u restoranima brze hrane najčešće je jeftinija od čaja zato što u sebi ima sastojke koji otvaraju apetit. Naravno,cilj je da nakon čaše ovoga napitka dođete naručiti hamburger ili hot dog!

4.Jedan od razloga zašto se u većini restorana s brzom hranom jede rukama, jesre što su neki istraživači utvrdili da su ljudi zadovoljni dok jedu rukama. To je iskonski nagon čovjeka da vlasttitim rukama stavlja hranu u usta.

5. Ako želite svježe pečen i hrskav pomfrit, tajna je sljedeća: Naručite ga bez soli! Naime, krumpirići se sole tek kad se napuni cijela kašeta pa vrlo brzo prestanu biti svježi.

6. Jedan od najomiljenijih namirnica iz restorana brze hrane, prženi krumpirić, sastoji se od čak 20 sastojaka! Glavni sastojak je krumpir, a ostalih 19 razni su dodaci, pojačivači okusa i slično.

7. Danas su namirnice koje se koriste u restoranima brze hrane mnogo kaloričnije nego prije. Naime, cheeseburger je danas 75% kaloričniji nego prije, dok su prženi krumpirići dvaput.

8.Iako su popularni milkshakeovi u ljetno doba osvježavajući i čini se da su lagani za organizam, oni sadrže ćak dvije trećine potrebne dnevne doze šećera. Nemojte pretjerivati u njima..

9. Miris hrane dopire do vaših nosnica s razlogom! Naime, neki restorani namjerno ostavljaju vrata kuhinje otvorenima kako bi namamili klijente na svoj proizvod.

10. Pipci ta ispuštanje sokova i sladoleta vrlo su komplicirani za čišćenje. Zato oprez, moguće je da su puni bakterija.

Izvor: vecernji.hr