Rukovoditelju Korporativnih komunikacija Aluminija uručena prestižna međunarodna nagrada

darko juka, Aluminij Mostar
...u Republici Hrvatskoj, rukovoditelju Korporativnih komunikacija Aluminija d.d. Mostar i Galerije Aluminij Darku Juki, uručena je prestižna međunarodna nagrada imena PRO.PR Award. Prva međunarodna konferencija za odnose s javnošću u Jugoistočnoj Europi PRO.PR Conference već ju četvrtu godinu zaredom dodjeljuje pojedincima koji su svojim radom, djelovanjem i nesebičnom predanošću dali osobit doprinos razvitku procesa upravljanja komunikacijama i odnosima s javnošću.

- Zahvaljujući svojemu bogatom znanju, trudu i zalaganju, uspješno ste implementirali odnose s javnošću u rad jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih tvrtki i tako dokazali da je uloga ove profesije neophodna za uspješno upravljanje tvrtkom koja je ujedno pokretačem i snagom gospodarstva cijele zemlje - stoji u obrazloženju Odluke o dodjeli priznanja, koje potpisuje Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskoga vijeća PRO.PR konferencije.

Juki su priznanje i prigodna statua uručeni u sklopu završne svečanosti održavanja 13. PRO.PR Conference, najveće konferencije za komunikacijski menadžment na ozemlju Jugoistočne Europe, koja okuplja više od 180 komunikacijskih stručnjaka iz svijeta.

Osim Aluminijeva rukovoditelja Korporativnih komunikacija, još je dvoje ovogodišnjih dobitnika iz BiH, a radi se o Asji Čengić Kasumović, neovisnoj savjetnici u Academy 387 te o Dijani Tepšić, glasnogovornici Središta za jednakost i ravnopravnost spolova Vlade Republike Srpske. Preostalih šesnaest dobitnika nagrade, čiju su statuu ove godine oblikovali studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, dolaze iz Austrije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

- S osobitom sam radošću primio ovu nagradu, svjestan međunarodnoga ugleda koji PRO.PR konferencija uživa, ali poglavito počašćen prepoznavanjem mojega rada, jednako kao i razvitka ovoga segmenta djelovanja Aluminija koji je, nedvojbeno, jednom od najosvještenijih tvrtki u širemu okružju, kada je riječ o društveno odgovornomu poslovanju i ulaganju u razvitak komunikacijske struke. Svaka je nagrada znakom uspjeha, ali me ova osobito veseli jer dolazi iz struke - kazao je Darko Juka, zahvalivši se organizatorima.

Inače, Juka je rođen 1981. godine u Mostaru, gdje je diplomirao novinarstvo, a trenutačno piše završni rad na poslijediplomskomu studiju Diplomacije i diplomatskoga komuniciranja pri Filozofskomu fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Tijekom desetogodišnje novinarske karijere, radio je za brojne hrvatske tiskovine i elektronske medije. Također, ostavio je traga i u književnosti, objavivši dvije knjige pjesama (Sjetni tragovi i Usud tišine), a autorom je i stručne knjige imena Priručnik za novinske novinare. U Aluminiju radi od 2009. godine, uspješno unapređujući odnose s javnošću, posebice na području društveno-odgovornoga poslovanja tvornice. Njegov osobni razvitak slijedi i profesionalni rast odnosno napredovanje od mjesta referenta za odnose s javnošću, preko predstojnika Ureda za odnose s javnošću, do rukovoditelja Korporativnih komunikacija i Galerije Aluminij.