FOTO/VIDEO  FOTO&VIDEO: Predstavljen novi Toyota Land Cruiser u tvrtci Acoom Herz

toyota

Dizajn nove generacije na profinjen i moderan način utjelovljuje 60 godišnju tradiciju Toyote Land Cruiser i jasno pokazuje pravi karakter ovog izvanrednog automobila, dok će iznimno prostrana unutrašnjost opremom i luksuzom zadovoljiti i najzahtjevnije.

Dok će na cesti putnicima pružiti luksuz limuzina premium segmenta i užitak u vožnji, izvan ceste pak, u kombinaciji s reduktorom, elektroničkom blokadom diferencijala, udaljenošću podnice od podloge 22 cm i kotačima od 17“ odnosno 18“ ovisno o opremi Land Cruiser je praktički nezaustavljiv. Bez problema svladava uspone do 80 posto i svladava teške prepreke.

Poboljšani prednji i stražnji ovjes opremljeni su novim kinetičkim, dinamičkim sustavom ovjesa - Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) s elektroničkim upravljanjem, koji omogućuje prilagodbu značajki ovjesa uvjetima na cesti i terenu, čime se smanjuje naginjanje karoserije i povećava stabilnost.

A tu su i promjenjivi, prilagodljivi ovjes - Adaptive Variable Suspension (AVS) s funkcijom Roll Posture Control za podešavanje tvrdoće ovjesa, te stražnji zračni ovjes s funkcijom podešavanja po visini.

Off-road sposobnosti sasvim novog vozila Land Cruiser značajno su poboljšane uvođenjem funkcije automatske kontrole snage i kočenja za optimizaciju performansi, ovisno o vrsti tla - Multi-terrain, četiri kamere s Multi-terrain zaslonom, koji sprječava koliziju s malim preprekama nevidljivim s vozčave pozicije, prikazom kuta zakretanja upravljača i kontrolom sporog kretanja - Crawl Control koji omogućuje vozaču da se koncentrira samo na upravljanje vozilom bez potrebe da poslužuje papučice gasa i kočnice. Ta, jedinstvena na tržištu, kombinacija sustava osigurava, kako vještim tako i neiskusnim vozačima, jedinstvenu razinu navođenja i tehničke podrške.

U ponudi su dva motora: 4,0-litreni Dual VVT-i V6 benzinski motor snage 207 kW/282 KS ili 3,0-litreni turbo dizel motor s četiri cilindra snage 127 kW/173
KS. Emisije CO2 na oba motora smanjene su za 12%, a turbo dizel motor ima najbolju potrošnju goriva u klasi od 8,1 l/100 km i emisije CO2 od 214 g/km u mješovitoj vožnji, sve u skladu s Toyota Optimal Drive filozofijom.

U elegantnijem i prostranijem putničkom prostoru, model sa sedam sjedala ima drugi red sjedala s područjem za klizno pomicanje od 135 mm, naslon sjedala 40:20:40 s mehanizmima za preklapanje/spuštanje do kraja/podešavanje nagiba i funkciju pristupa trećem redu sjedala s mehanizmom kliznog pomicanja i naginjanja. Sjedala u trećem redu mogu se podizati i spuštati neovisno, a u jačim paketima opreme dolazi i mehanizam za električno upravljanje tom funkcijom pritiskanjem gumba. To osigurava brojne mogućnosti kombiniranja putničkog i prtljažnog prostora, čiji se obujam može mijenjati od 400 do čak 2500 litara, te je Land Cruiser pravi višebojac.

Konačno, Land Cruiser, kao i sve Toyote prati glas najpouzdanijeg modela u klasi. Sve odiše kombinacijom limuzinskog luksuza i kvalitete koju traži terenska izvedba.

Sigurnost je, kao što je tradicija kod TOYOTE, na najvišj razini. To potvrđuje dvotonska izvedba, devet zračnih jastuka i okruženje masivne izvedbe, koja pruža sigurnost poput bunkera. Pored zračnih jastuka u serijskoj opremi su naravno i ABS, EBD, BA, te VSC i A-TRC.

Nova Toyota Land Cruiser će se nuditi u dvije karoserijske varijante s troja i petora vrata, i s četiri razine opreme: Active, Limited, Executiv i Premium, a već Active će, uz sve elemente aktivne i pasivne sigurnosti, između ostalog, sadržavati i 17“ aluminijske naplatke Bluetooth i automatski klima uređaj i sve to po cijeni od samo 71.338 KM do registracije.