FOTO  Osijek već dva dana živi adrenalin, svi u iščekivanju BMX finala

Osijek, bmx,  PANNONIAN CHALLENGE
Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta u regiji otvorio je svoj petodnevni akcijski spektakl inline natjecanjem, na koncu kojeg je na postolju slavio Britanac Joe Atkinson. Drugi sportski dan više od dvije tisuće gledatelja na lijevoj obali Drave nestrpljivo je iščekivalo svjetsku skate kremu, a nakon nekoliko sati izvanrednih trikova i neizvjesnosti, prvo mjesto je otišlo u ruke Danilu Pisanjuku iz Srbije. Dan koji 364 dana u godini iščekuju svi zaljubljenici u ekstremne sportove, pa čak i oni slučajni prolaznici, jest BMX dan, čiji spektakl redovito baci u delirij tisuće gledatelja, a za tribine se bez iznimke svake godine traži karta više.

Najveća imena BMX scene sa svih kontinenata, uključujući i svjetskog prvaka, pobjednika X Gamesa - Daniela Dhersa, zatim češkog bajk asa Michaela Berana, Amerikance Jacka Faheya i Spencera Bassa, danas, 22. kolovoza, borit će se za postolje Pannoniana i naslov kralja trikova i akrobacija u zraku. Kvalifikacije započinju u 18 sati, a veliko finale na rasporedu je u 20:00 sati, koje možete uživo pratiti na SPTV.

Važno je, također, napomenuti, da tamo gdje ostali ekstremni festivali završavaju sportskim dijelom, Pannonian se ističe svojim noćnim programom, kada se sportaši i publika sele u park rezerviran ne za BMX, skate i inline trikove, već za plesne trikove. U četvrtak je publika plesala uz duo Vanillaz, petak je bio zagrijan do vrhunca zvukom Kirila Djaikovskog, a festival će u subotu zatvoriti Hladno pivo te će svoju vladavinu nad Osijekom, umjesto vozača, ponovno preuzeti komarci.