FOTO   OŠ Harmani I Bihać ponovo uz Lino višebojac

Lino, višebojac, Bihać
Pod budnim okom bišćanskih sportaša i sportašica koji su bodrili natjecatelje, i uz gromoglasan ritam navijačkih bubnjeva, višebojci OŠ Harmani I, drugu godinu za redom, zablistali su sa svojim maskama, transparentima, rekvizitima i zabavnim programom. Bjanka Bajer - bivša golmanica ŽRK Bihać, Edis Subašić bivši košarkaški reprezentativac BiH, sada trener KK XXL Bosna Bihać, Mujo Mujagić, mladi nogometaš prvoligaša Jedinstva, Adnan Zečirević jedan od najboljih odbojkaša OK Bihać, Suad Balić, savezni nogometni instruktor i bivši sudac Premijer lige te Adna Kujundžić iz Plesnog kluba Virus Bihać bili su uz natjecatelje, i odgovarali na njihove izazove tijekom dvosatne manifestacije.

Ajla Musa iz IVb napisala je najbolji literarni rad na temu „Svijet po mom" a najbolja navijačka skupina su učenici II-a razreda. Ukupni pobjednici sportskog dijela natjecanja su Uma Bobić iz VII-b, sa izvrsnih 160 poena i Amar Balić, dječak iz VII-a sa ukupno osvojenih 140 poena.

„Ovo je zaista odlična manifestacija i presretna sam što sam bila u prilici da budem dio nje i to baš kad je osnovna škola koju sam pohađala, domaćin. Voljela bih kad bismo ovakve događaje mogli organizovati u svim školama i to mnogo, mnogo češće, makar na svaka tri mjeseca jer energija, timski i natjecateljski duh, dječja kreativnost - potaknuti na ovaj način, mogu dati odlične rezultate i pomoći razvoju budućih velikih sportskih ili umjetničkih imena," rekla je Bjanka Bajer.

Nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika i Bihaća, Lino višebojac seli se u Čapljinu, Mostar, Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj. Ovogodišnji projekat obuhvata dvanaest osnovnih škola diljem Bosne i Hercegovine.