Oprez na facebooku: Prevarene mame iz BiH “olakšane” za 2.000 KM

Facebook, samoubojstvo, Facebook, Facebook, Facebook, prevara, virus, Facebook socijalna mreža, oprez, Facebook socijalna mreža, novina na FB, dislike, na društvenim mrežama, društvene mreže, Facebook, špijuniranje, brisanje, faceboook, emocije, dislike, like, Facebook socijalna mreža, poruke, Facebook socijalna mreža, djeca, profil, Facebook, like, Facebook, zarada, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, faceboook, Facebook socijalna mreža, Facebook at Work, Facebook fenomen, Facebook, Facebook socijalna mreža, Facebook socijalna mreža, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, objava na facebooku, status na facebooku, Facebook fenomen, objava na facebooku, Facebook, Facebook fenomen, Facebook socijalna mreža, blokada, Hercegovina, Facebook
Upozorila je na to grupa Sarajki koja se obratila redakciji sarajevskog Dnevnog avaza s tvrdnjom da su upale u jednu takvu zamku.

Tvrde da su kod izvjesne Adise Mujčinović iz Sarajeva naručile robu u vrijednosti od 2.000 KM, ali da je nikada nisu dobile. Nakon uzimanja novca, kažu, Mujčinović je ugasila Facebook profil.

Jedna od prevarenih mama Elma Salanović kazala je da su slučaj prijavile policiji.

- Imale smo i ranije kontakta s Adisom i tu robu je isporučivala. Međutim, kasnije kod druge narudžbe tražila je novac unaprijed, jer su je, navodno, neke žene prevarile. Tako smo mi skupile 2.000 KM koje je ona uzela, nakon čega je ugasila Facebook profil - kaže Salanović.

Na Facebooku je otvorena i grupa "Svi mi kojima je dužna Adisa Mujčinović", gdje se još sabira konačna cifra koju je otuđila Mujčinović.

- Ima žena koje su joj dale i po 300 KM, ali naručene stvari nikad nisu dobile. Ne mogu da vjerujem da smo bile toliko naivne - naglasila je Salanović, objašnjavajući da su za naručenu robu dobile i priznanice o uplatama.

Prema njenim riječima, Mujčinović je deaktivirala i broj telefona putem kojeg su komunicirale.