OLD TRAFFORD SLUŠAO GLAZBU IZ MOSTARA Zovko: Srce mi je sinoć kucalo jače nego ikada

Mario Zovko, Manchester United, Mario Zovko, Manchester United
Pjesma koja je prva puštena na Old Trafordu „Oda Manchesteru Unitedu" njegovo je autorsko djelo. Nastala je, kaže, iz čiste ljubavi prema tom klubu. Da će pjesma biti puštena na Old Trafordu ni sam Zovko nije mogao vjerovati. Za TV1 je ispričao kako je pjesma dospjela do Engleske.

Srce je kucalo jače nego ikada - opisuje Mario Zovko trenutak kada je njegova oda Manchesteru Unitedu odjeknula Old Trafordom. Iako je bilo za očekivati da će tog trenutka biti upravo tamo, Mario je radost odlučio podijeliti sa svojom obitelji u Mostaru.

Sam osjećaj je bio nevjerovatan. To sam htio i želio gledati isključivo sa svojom obitelji, htio sam da to svi zajedno doživimo taj emotivni trenutak. Imao sam toliko nastupa i pozitivnih trema, ali sinoć je bilo najteže. Baš sam bio pod jakom tremom. Ali kad sam vidio svog oca, kad sam vidio ja sam na kraju njega smirivo“, priča za TV1 autor Mario Zovko. Pjesmu je uživo čulo 78 tisuća ljudi na stadionu, a deseci milijuna putem snimki i predstavljanja ode na službenim Unitedovim stranicama. Oda je prekršila stroge protokole Lige Prvaka i puštena je prva, ponosno ističe Mario. Nastajala je nekoliko godina, budući da je sam Mario autor teksta, glazbe te aražmana i produkcije. Manchester United prati preko 20 godina. Spojio je, kaže, dvije najveće ljubavi – prema glazbi i Unitedu. “Nije bilo nikakvih natječaja, jednostavno sam odlučio raditi, uraditi nešto da im poklonim da ih počastim sa svojojm pjesmom, ali nisam se nadao da bi mogao doći do samog vrhunca“, kaže ovaj Mostarac.

Čestitke pristižu sa svih strana, pa je, kaže, iza njega neprospavana noć od radosti. Zarada nije bila njegov motiv i oda je nastala isključivo iz ljubavi, priča Mario, koji s nestrpljenjem čeka reakcije kluba, igrača i navijača, ali i upoznavanje s igračima. “Kad budem išao na Old Traford, neću reći ako nego kad budem išao, definitivno ću se javiti tim ljudima u klubu s kojima sam u kontaktu da mi omoguće dublja upoznavanja , ne moram biti na utakmici mogu na treningu igrača kako bi se mogao uslikati, pokupiti koji potpis na dres i to bi mi bilo sasvim dovoljno“, ističe na kraju razgovora za TV1 skromni Mario Zovko. Ovaj 32- godišnji mostarac već ima napisane pjesme i za neke domaće klubove čiji je simpatizer. Pjesme piše isključivo iz ljubavi, budući da je glazba njegov hobi.