FOTO  Održan 3. Cultural Tourism Week

Cultural Tourism Week

Po broju učesnika ovo je do sada najbrojniji događaj koji je organizirala Europska Geografska Asocijacija (EGEA) Mostar.

U sklopu događaja pored promocije Hercegovine organiziran je i jednodnevni izlet u top destinaciju Hrvatskog turizma Dubrovnik. Organiziran je i posjet Parku prirode Blidinje, u sklopu kojega smo posjetili i Samostan u Masnoj luci, gdje je fra Petar Krasić, poznati kineziolog, ljubitelj prirode i borac za očuvanje i zaštitu parka prirode, održao predavanje. Nakon posjete samostanu i predavanja, posjetili smo spilju u kojoj se skrivao hajduk Mijat Tomić, te Hajdučka vrata.

Treći dan je organiziran obilazak Mostara, gdje su posjećene sve najznačajnije lokacije, posebice Stari grad i vrelo Bune. Također organizirne su i radionice na Sveučilištu u Mostaru gdje je prezentirana Bosna i Hercegovina kao top detinacija.

Važno je istaći kako su i ove godine učesnici događaja; izjavili kako im se sviđa Bosna i Hercegovina kao destinacija, i da će se i u buduće zasigurno vraćati u posjet. Egea Mostar potaknuta dosadašnjim uspješnim organiziranjem sličnih projekata nastoji još više i snažnije da radi na promociji BiH turizma, jer naša zemlja ima mnogo toga za pokazati.

Ovo godišnji projekt ne bi bio toliko uspješan da nam nisu pomogli i ove godine naši partneri a to su: Turistička Zajednica Hercegovačko Neretvanske Županije/ Kantona, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Pekarna Suncokret iz Mostara, te kompanije: Binvest iz Posušja, voda Leda iz Širokog brijega, i Red bull BiH.