Odjeću samo potrpate u perilicu za pranje? Evo što radite krivo

rublje, oprati rublje, perilica rublja , perilica
Tako odjeću danas peremo u perilicama za rublje, a gotovo i da nema mlade osobe koja bijelo rublje još uvijek prokuhava u loncu na štednjaku, onako kako su naše bake i starije generacije radile.

Ipak, neke njihove navike i znanja smo sačuvali i danas, ali sasvim nepotrebno. Evo što danas radimo krivo... Piše Večernji.hr.

Više deterdženta za prljaviju odjeću

Ovo je jedan od najčešćih mitova vezanih uz pranje rublja. Dodate li vašem rublju više deterdženta od preporučenog, program koji ste odabrali ne može isprati sav deterdžent, što može oštetiti odjeću i izazvati alergijske reakcije na koži. A kako biste bili što bezbrižniji i sigurni da ćete potrošiti pravu dozu deterdženta, birajte perilice s automatskim doziranjem, poput Mielova TwinDos sustava.
Razdvajanje odjeće prije pranja

Napredak tehnologije i brojne inovacije demantirat će tvrdnju da je odjeću potrebno pažljivo razdvajati prije pranja. Moderne perilice danas nude raznovrsne programe za pranje različitih vrsta tkanina.

Sušilica gužva odjeću

Zasigurno ste puno puta dosad čuli kako sušilica gužva rublje? Ako vam odjeća ne stoji predugo u perilici, već ju izvadite odmah nakon pranja i ubacite na sušenje neće biti tako zgužvana. Neke sušilice imaju i EcoDry tehnologiju koja zaglađuje odjeću maglicom vodene pare.