FOTO  Odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji

vinarije

Prodaja na vlastitom pragu postala je prioritet vinara, vinski podrumi postali su sastavni dio turističke ponude i veliki čimbenik turizma uopće. Stoga je misija ovog projekta istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh, dati im poticaj za nastavak, a svima ostalima dati poticaj za dodatni trud i razvoj kvalitete sveukupne ponude.

To se ne odnosi samo na vinarije, nego na sve one koji svojim djelovanjem na bilo koji način utječu na razvoj i promicanje eno-gastro turizma i kulture stola.
Peta po redu dodjela Bijelog grozda održana je u sklopu 11. Zagreb VINOcom festivala, a odabrani su najbolji vinski podrumi s turističkog aspekta i to posebno za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu te Srbiju.

Sada je vrijeme da svi zajedno odaberemo najbolji vinski podrum s turističkog aspekta u regiji. S popisa najboljih vinarija po izboru za 2016. godinu izdvojili smo po tri najbolja iz svake uključene države i stavljamo pred širu publiku mogućnost da odabere najbolju vinariju u regiji za sezonu 2016/2017.

Najbolje vinarije po izboru odabranih znalaca su:
Hrvatska: Kozlović, Momjan; Iločki podrumi, Ilok; Kabola, Momjan
Slovenija: Ščurek, Plešivo; Movia, Ceglo; Batič, Šempas
Bosni i Hercegovina: Nuić, Crnopod, Ljubuški; Vukoje, Trebinje; Brkić, Čitluk
Srbija: Zvonko Bogdan, Palić; Budimir, Aleksandrovac; Radovanović, Krnjevo

Formular za glasovanje bit će dostupan do 28.2.2017. na web stranici udruge G.E.T., na linku: http://www.get4u.hr/hr/udruga-get/projekti/bijeli-grozd/bijeli-grozd-2016-2017-regional-trophy

Bijeli grozd Regional Trophy nagradu za sezonu 2016/2017 dodijelit ćemo na G.E.T. Konferenciji o eno-gastro turizmu, koja će se održati u Iloku krajem ožujka ove godine.
Opći ciljevi projekta Bijeli grozd su prezentacija i poboljšanje turističke usluge u eno-gastro turizmu. Dodjela diploma vinarijama u Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Srbiji korak je prema širenju Bijelog grozda u te države, čime se ciljevi projekta počinju odnositi na podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji, a ne isključivo i izdvojeno u Hrvatskoj.