Upoznajte mamu iz Čitluka koja stiže sve: Za nju nema teškog posla

majka
U kući je domaćica, a istovremeno i majka dvije djevojčice. Ova mlada žena voli život na selu, sve stiže na vrijeme, a posao je čini zadovoljnom i sretnom.

Kod nas postaje čudo kada mlada žena ostane na selu, brine o kravama i radi najteže fizičke poslove, priča Tijana, koja se ponosi time što su je roditelji od malena učili da radi, a da ne zapostavi ni obitelj, ni provod ni brigu o sebi.

Dok curice spavaju ja sam u štali ujutro. Onda kad dođem iz štale one su se već probudile, i tako stignem biti i mama i domaćica, priča Tijana za Dnevnick.com

Ako je neko vrijedan, odlučan i ako zavoli ono što radi, on će sigurno uspjeti, kaže Tijana, koja svoj posao opisuje kao težak, ali ne i naporan, jer ima veliku podršku i pomoć obitelji. Sretna je, kaže, što se u ovom poslu rezultati vide svaki dan.

Oko 6 sati počinje posao i počinje se raditi. Muža, hranjenje, čišćenje, a kad treba ja čak sama telim krave. Dosta sam do sada sama otelila, priča Tijana.

Ona svoje krave voli, s njima provodi mnogo vremena. Svakoj od njih Tijana je dala ime.

Ovo je Gara, ona je došla kao junica. Ono je Brena zato što je jako visoka na nogama, ono tamo iza je Barbi ona je isto došla kao junica. Ono iza nje je njena kćerka Barbara, tamo ono je Helena ona je isto došla kao junica. Tamo je Mitna, ona je jako dobra krava ima veliko vime i mala Crna ona je najstarija krava, govori ponosno i pokazuje svoje mezimice ova vrijedna djevojka.

O ovoj mladoj ženi, susjedi i prijatelji imaju samo riječi hvale. Ona hrabri i ostale mlade djevojke da nije sramota raditi u štali, te poručuje da je život na selu nešto najljepše.