Tek kad je spustila mobitel blizanci su je naučili nešto jako važno

tipkanje

Mlada Amerikanka Brandie Wood majka je blizanaca koja živi u Kaliforniji.

Iako živi potpuno običnim životom, njeno je ime nenadano završilo u medijima, nakon što je objavila jedan zanimljiv post o eksperimentu koji je provela sa svojom djecom.

I ona je do tada, kao gotovo svaka druga moderna mama, provodila svoje vrijeme tako da je brinula o djeci, ali joj je mobitel uvijek bio negdje u blizini.

Tako je jedan dan surfala internetom i čuvala blizance kad je slučajno uočila jednog od njih kako je gleda. Odložila je mobitel i uzvratila mu pogled. Maleni se nasmiješio, spustio glavu te se nastavio igrati s bratom, ali je nedugo potom opet digao glavu i zatražio mamin pogled.

Tad je majci sinulo kako se takve situacije vjerojatno događaju češće nego što je uočila, zato što to nije u tolikoj mjeri primijetila dok je jednim okom često bila na mobitelu.

Zato je sad ostavila mobitel, a u ruke uzela papir i olovku te nastavila promatrati klince dok se igraju.Kad bi netko od njih podigao pogled prema njoj, tražeći malo njene pažnje, Brandie bi na papir stavila crticu. Kad bi je opet potražili pogledom, stavila bi još jednu, pa još jednu i tako je, za vrijeme dok je mislila kako je njena djeca uopće ne trebaju, nacrtala vrlo mnogo crtica i tek tada shvatila koliku im je pažnju uskraćivala dok je bila na mobitelu.

Iako su djeca znala da je mama cijelo vrijeme uz njih te su se zbog toga osjećala sigurno i zadovoljno, to ne znači da je njena djeca nisu trebala. I tako je shvatila te pokazala svima koliko mobiteli utječu na normalan obiteljski život i zapravo ga ometaju. Čak i kad mislite da ste samo jednim okom na mobitelu, sigurno ste već uspjeli propustiti mnoštvo situacija u kojima su djeca trebala vašu pažnju.

Želite li se u to uvjeriti na svojoj koži, pokušajte i vi danas skloniti mobitel i prebrojati koliko vas je vaše dijete puta pogledalo u nadi da će tako zadobiti vašu punu pažnju.

Izvor: index.hr