Sarajka nakon više od 20 godina primila poziv: ‘Vaš sin je živ, prodan je u Švicarsku!’

ranka studić, beba, švicarska, prodata, tvoje dijeto je živo
‘Jeste li vi Ranka Studić, izbjeglica iz Sarajeva koja je rodila u Jagodini 7. Srpnja 1992. godine u 18 sati? Vaše dijete je živo, njegovo ime je Ratko i živi u Švicarskoj. Prodali su ga dobrostojećoj obitelji koja ga je usvojila' - ove rečenice Ranki je izgovorila nepoznata žena još 2009. godine i jednostavno poklopila telefonsku slušalicu. Od tada se ona i njezin suprug Zdravko nadaju da će pronaći svog sina.

Ranka i Zdravko već duže vrijeme žive na Islandu, a tamošnji dnevni list Blick ovih je dana objavio njihovu priču kako bi im pomogli u potrazi za sinom, budući da su od misterioznog poziva prošle čak četiri godine, a oni ga još uvijek nisu uspjeli pronaći. Prije tajanstvenog poziva kojeg su primili, Ranka i Zdravko su mislili da im je dijete mrtvo jer im je tako osoblje bolnice reklo 1992. godine.

‘Mislim da su našeg sina posvojili Srbi koji žive u Švicarskoj', kazao je Zdravko koji je to zaključio prema imenu koje mu je dato. List Blick navodi kako par želi saznati što više o djetetu pa su zamolili sve one koji bilo što znaju da im se jave preko Facebook stranice ‘Tvoje dijete je živo - za sve one koji nešto znaju o Ratku'.

Prošle je nedjelje održana i promocija knjige ‘Tvoje dijete je živo' koja je nastala prema životnoj priči Ranke i Zdravka. Napisala ju je poznata političarka i članica parlamenta Islanda, Elin Hirst.