Rekla je da nakon 21. djeteta više neće rađati: 'Čekam bebu!'

obitelj, ljubav

Nakon što je rodila 21 dijete, zaklela se da više neće rađati, a onda su mediji otkrili da Susan Radford (44) i njen suprug Noel (47) iz Lancashirea u Velikoj Britaniji imaju veselih vijesti: Susan je trudna po 22 put! To je, bez sumnje, iznenađenje i pol, no mnogi se još više iznenade kad krenu zbrajati i shvate da je Susan prvi puta zatrudnjela kad je imala samo 13 godina. Noel je tada imao imao 17, prenosi 24sata.hr.

Ovih dana objavili su na YouTubeu snimku ultrazvuka na kojem se vidi da je Susan u 15. tjednu trudnoće, pa će trebati još malo vremena dok ne saznaju spol djeteta. Majka kaže da priželjkuje još jednog dječaka.

https://www.youtube.com/watch?v=JnMlUTEA9SA

Bili su vrlo odlučni u tome da zadrže dijete, pa je Susan rodila sa 14. Vjenčali su se četiri godine kasnije i uskoro je čekala drugu bebu. Godinu kasnije opet je bila trudna i tako - godinu po godinu - obitelj je pomalo rasla.

Najstarije dijete im je Chris (30), a nakon njega dobili su Sophie koja danas ima 25, slijedila je Chloe, pa Jack, Daniel, Luke i Millie. Sljedeća je bila Katie, pa James, Ellie, Aimee i Josh, nakon kojega su rođeni Max, Tillie, Oscar, Casper, Hallie, Phoebe, Archie i - Bonnie, djevojčica rođena prošle godine, koja još nema godinu dana.

Noel je u jednom razgovoru za medije rekao kako su u početku računali da će imati troje, četvero djece, no kako je obitelj rasla, pomalo su se privikavali i uživali u tome da imaju tako veliku obitelj.

https://www.instagram.com/p/B4S1uCbp3Wl/

Ipak, još su nakon 9. djeteta ozbiljno odlučili da će tu stati, pa je Noel obavio vazektomiju. Ubrzo je, međutim, otišao na 'obrnutu' operaciju, kako bi opet postao plodan i - krenulo ih je opet.

Još su nekoliko puta izjavljivali kako im je to zadnje, sve dok nakon rođenja 21, djeteta u televizijskoj emisiji nisu rekli kako je sad ipak previše. Susan se tad čak zaklela da više neće rađati.

No evo je, zadovoljne, u 15. tjednu trudnoće, uz podjednako zadovoljnog tatu. Više ništa ne govore o tome je li im ovo 'zadnji' put.

Susanin uobičajeni dan započinje u 6:30 i traje do 23:00, no ništa joj nije teško, pa ni rađati. Tako je 21. bebu rodila nakon samo nekoliko minuta u rađaoni, priča, a tri dana nakon toga s tek rođenom bebom došla je na školsku priredbu drugih mališana i pričala s drugim majkama o problemima s dojenjem.

Susan i Noel već sada moraju osigurati oko 350 funti ili oko 3000 kuna tjedno, za osnovne troškove obitelji, a kad žele povesti obitelj van na večeru, treba im barem 150 funti, odnosno oko 1300 kuna, dok jedan odlazak u kino ne prolazi ispod 100 funti (oko 865 kuna).

- Vjerovali ili ne, rijetko koristimo obiteljski popust, jer se oni obično odnose na roditelje s dvoje djece. No uštedimo tako da skupljamo razne kupone za popuste - objasnila je.

Odlazak na odmor ne prolazi s manje od sedam kofera, no kako je to obično i jako skupo, Susan kaže kako kad imaju vremena najčešće naprave sendviče, pokupe djecu i odu s njima na piknik u prirodu, što ih ne košta puno.

Dvoje njihove najstarije djece, Chris (30) i Sophie (25), više ne živi s njima, jer su zasnovali obitelji. Štoviše, Susan i Noel već su postali djed i baka jer najstarija kći već ima troje djece, piše Daily Mail. Mediji su ih, inače, već proglasili najvećom obitelji u Velikoj Britaniji, jer zasad barem nemaju konkurenciju.