Recesija 'krivac' što sve češće tri generacije žive zajedno

recesija, generacije, život, ljudska prava, Hrvatska, mokrenje u postelju, nekontrolirano mokrenje, djeca roditelji, djeca, roditelji i djeca, roditelji, djetetov razvoj
Oko 7,7 milijuna djece u SAD-u živi s roditeljima, ali i s bakom ili djedom, a trend tri generacije pod istim krovom sve je češći i u ostatku svijeta zbog ekonomske krize, pokazala je studija Istraživačkog Centra Pew. Broj djedova i baka koji žive su unucima najviše je porastao u razdoblju od 2007. do 2009. g., u doba globalne recesije, piše Daily Mail.

Suživot više generacija posljedica je pada zaposlenosti, odgađanja braka i zasnivanja obitelji te loša financijska situacija čitavih obitelji, objašnjavaju stručnjaci. To nema samo ekonomske, već i društvene te psihološke posljedice na pojedince.

Tako je nedavna studija Sveučilišta Oregon pokazala da ljudi srednje životne dobi sve manje pate zbog odlaska djece iz "roditeljskog gnijezda" već otvoreno priželjkuju njihovo osamostaljenje. Svaki četvrti čovjek u dobi do 34 godine i dalje živi s roditeljima, što je jedinstven fenomen od kako postoji ljudsko društvo.