Radost u obitelji Pletikosa: Nadbiskup Barišić krstio peto dijete, malu Mariju

obitelj pletikosa, djeca

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje, u nedjelju 15. rujna u crkvi sv. Frane na Obali – Split, tijekom kojega je krstio malu Mariju, peto dijete u obitelji Angele i Stipe Pletikose.

Osvrćući se na evanđeoski tekst, Nadbiskup je istaknuo kako se Bog ne umara u opraštanju grešnom i slabom čovjeku.

- Prispodoba o milosrdnom Ocu, koju smo čuli u današnjem evanđelju, govori nam o dubini Božje ljubavi prema svakom čovjeku. Bog uvijek ostaje uz čovjeka i strpljivo čeka na naš povratak u Njegov zagrljaj - ustvrdio je mons. Barišić.

Uspoređujući suvremenog čovjeka s rasipnim sinom, naglasio je kako današnji čovjek nema hrabrosti priznati svoj poraz jer se boji društvene reakcije te zbog toga često cijeloga života ostaje u svojoj zarobljenosti.

- Nasuprot tome, iskustvo Očeve ljubavi je čvrsto uporište u životu rasipnog sina zbog kojeg on uspijeva ući u samoga sebe i prihvatiti svoju otuđenost. Iz toga proizlazi njegova svijest o vlastitoj grešnosti i želja za povratkom u Očev zagrljaj - nastavio je Nadbiskup.

Zaključujući homiliju, čestitao je obitelji Pletikosa na otvorenosti životu, a malenoj Mariji je zaželio dobrodošlicu u njezinu obitelj, Katoličku Crkvu i zajednicu hrvatskoga naroda.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik i gvardijan fra Martin Jaković zahvalio je Nadbiskupu na njegovoj prisutnosti, a obitelji Pletikosa na snazi vjere s kojom radosno prihvaćaju novi život. Zatim je nadbiskup Barišić obitelji Pletikosa udijelio knjigu s posvetom, osobno pismo, krunice, medaljice i novčani poticaj, dar kojim Splitsko-makarska nadbiskupija izražava podršku obiteljima s četvero i više djece.