FOTO/VIDEO  PRIČA IZ BIH KOJA MAMI SUZE: Srbin na svadbu sina pozvao bošnjačkog vojnika koji mu je spasio život

priča, BIH, život
Kako piše Dnevni Avaz, Alija Ćosić i Jajca, dobitnik najvišeg prizanja u Armiji RBiH, zapovjednik voda 305.-705. slavne brdske brigade, tijekom ratne operacije na Kupresu spasio je život zarobljenom srpskom vojniku Vladi Gajičiću, koji je u tom trenutku ostao bez oba oka.

Prisjećajući se trenutaka iz rata u kojem je izgubio dva brata, Ćosić je kazao kako ni u jednom trenutku nije dvoumio što učiniti.

‘Kad je Vlado ranjen, upotrijebio sam sanitet. Neki su se ljutili zbog tog čina, ali meni je svaki ranjenik isti. Nisam nikad ni razmišljao da ću jednog dana tog čovjeka ponovo sresti', rekao je za Avaz Alija Ćosić.
Ostali su prijatelji

Kada su zarobljenog i ranjenog Gajičića koji je izgubio vid prebacili u bolnicu u Zenici, njegov sat ostao je kod zapovjednika Ćosića koji ga je nedugo nakon prvog susreta posjetio u bolnici kako bi mu vratio sat. Gajičić je sat odbio uzeti natrag te inzistirao na tome da ga Ćosić zadrži.

‘Čim se rat završio, Vlado je tragao za mnom. Raspitivao se za mene preko naših zajedničkih prijatelja. Prvi put smo se sreli 1996. godine u Jezeru na liniji razgraničenja. Čuli smo se svakodnevno, jedno vrijeme je zavladalo i zatišje, koje nije dugo trajalo', ispričao je Ćosić te kazao kako je jednog dana na njegovu adresu sigao poziv na svadbu - Vlado je ženio sina.

‘Njegova žena mu govori pred vratima da sam stigao na svečanost i on mi pred vratima reče: „Prijatelju, nisi me iznevjerio ni ovaj put!', ispričao je Ćosić koji je njihovu dirljivu priču ispričao pred svim gostima na svadbi u Banjoj Luci.

‘Mnogi bi htjeli učiniti nešto takvo, samo se mnogi boje svojih. Nisam ni slutio da će pred 400 ljudi pričati o našem slučaju i prijateljstvu. U tim dirljivim trenucima nije bilo podjela između Srba, Bošnjaka ili Hrvata', kazao je Ćosić.