Premorena mama u otvorenom pismu mužu: Treba mi pomoć!

mama, pismo
Blogerica Celeste Erlach iz Utaha u SAD-u odlučila se na ovo pismo nakon što je njezin muž nakon dvadeset minuta što je pokušavao uspavati njihovo dijete odustao, vratio plačuće dijete u kolijevku i stavio kolijevku pored njezine strane kreveta, dok je ona pokušavala spavati.

To što je on napravio je u njoj potaknuo ogromni bijes, ali umjesto da započne svađu, odlučila mu je napisati iskreno otvoreno pismo u kojem traži njegovu pomoć, između ostalog, zato da ne postanu kao svoji roditelji, gdje je majka roditelj, a otac jedva uključen u odgoj, prenosi 24sata.hr.

- Svaki dan sve više je vidljivo da moj muž i ja ulazimo u neku kolotečinu u kojoj se od mene očekuje da kuham, čistim i sama se brinem za djecu, čak i nakon povratka na posao. Ja sam samo čovjek i momentalno funkcioniram na pet sati sna i premorena sam. Trebam te - napisala je Erlach.

Celestino pismo na Facebook stranici Breastfeeding Mama Talk se brzo pokazalo kao goruća tema mnogih roditelja. Skoro četiri tisuće ljudi su pismo podijelili, ima preko devetsto komentara i četiri tisuće 'lajkova'.

U pismu u kojem traži muža da još više pomaže navodi i primjere poput onog da ujutro on pripremi starije dijete za školu dok se ona brine za bebu.

- Znam da je teško slušati plačuću bebu. Vjeruj mi, znam kako je to. Ali ako se mogu brinuti za bebu cijeli dan i smirivati ju bezbroj puta, onda ti to možeš sat ili dva preko noći. Molim te. Trebam tvoju pomoć - napisala je.

Dodala je da joj treba više odmora, barem preko vikenda kako bi izašla iz kuće i provela neko vrijeme sama sa sobom. Također, spomenula je i neke manje svakodnevne zadatke te je mužu predložila da opere suđe nakon što ga koristi.

- Znam da su naši roditelji stvari radili drugačije, i mrzim činjenicu da te ove stvari moram uopće pitati. Voljela bih kad bih mogla sve sama napraviti. I voljela bih da ne trebam pažnju i tu i tamo da netko primijeti koliko imam posla. Ali, priznajem... Samo sam čovjek i predajem se. Pišem ti kako bih ti dala do znanja da trebam pomoć i da ću puknuti ako ovako nastavimo. A to će imati posljedice na tebe, djecu i cijelu našu obitelj.