Poanta nije u onome što je ispod božićnog drvca, već u onome što je okolo njega

božićno drvce, Božić, pet sekundi , obitelj, Božić, roditelji, Božić, Daniela Škegro, Božić, hrana, prejedanje

Prekrasno pismo koje je objavila učiteljica podsjetit će svakog roditelja zbog čega je zapravo važno ovo blagdansko vrijeme

Božić je sve bliže, a za većinu roditelja, to obično znači i jurnjavu po trgovinama i potragu za savršenim poklonom za svoje mališane.

Bez obzira spadate li u tu kategoriju i osjećate li veselje ili iscrpljenost (ili možda oboje) zbog nadolazećih blagdana - ovo prekrasno pismo koje ovih dana kruži internetom je zaista vrijedno čitanja.


Pismo je napisala anonimna učiteljica, ali podijelila ga je blogerica i mama dvoje djece, Orla Rall. Ona je naišla na ovo pismo slučajno i kako je napisala na svom Instagramu 'jednostavno ga je morala podijeliti'.

Također je poručila roditeljima da poanta nije u onome što je ispod božićnog drvca, već u onome što je okolo njega.

 


Prenosimo njezino pismo u cijelosti:

"Dragi roditelji, Znam da u ovo doba godine postoji pritisak da stvorite savršen i čaroban Božić. Znam da im želite dati čaroliju Djeda Mraza i osigurati da on donese najbolje darove, što ponekad znači i stres za vas, ali pišem ovo kako bih vam otkrila jednu tajnu. Pišem ovo kako bih vam rekla da mi vaše dijete priča o božićnim praznicima svakog siječnja kada dođe natrag u školu. Djeca mi pričaju o danima kada ste svi bili zajedno kod kuće i gledali televiziju. Pričaju mi o šetnji po najvećoj zimi kako bi došli do McDonald'sa. Pričaju mi kako su bili kod bake i kako su bili uzbuđeni kada ste došli po njih s posla. Pričaju mi kako ste im dopustili da se ušuškaju s vama u krevet. Pričaju mi o tome kada ste kartali, išli na bazene i zaboravili njihov ručnik. Pričaju mi o tome kada ste za proslavu Nove godine išli k prijateljima i pustili ih da budu budni do ponoći. Pričaju mi kako su voljeli biti u pidžamama cijeli dan, a drugi dan išli na izlet. Spominju svoje darove, ali za njih Božić predstavlja vas, vašu ljubav, vaše vrijeme, rutine i sigurnost. Vi ste njihova najdraža stvar!

Sretan Božić!"