Pet rečenica koje žene i muškarci čuju potpuno različito

veza, svađa, rečenice, muškarci, Muškarci i žene, žene, poljubac, dečko, veza, svađa, ljubavna svađa, veza, partner, svađa, parovi, istina, muž, seks prakticiranje, veza, partneri, partnerica, partneri, partnerica, veza, brak
Drugačiji načini razmišljanja i shvaćanja određenih stvari često dovode i do nesuglasica među parovima i prijateljima različitog spola. A kako bi se takvi nesporazumi ubuduće barem malo prorijedili, donosimo vam mali uvid u način razmišljanja suprotnog spola na primjeru pet rečenica koje žene i muškarci čuju potpuno drugačije, prenosi Index.hr.

"Trebamo razgovarati"

Muškarci - Kada čuju ovu rečenicu, padne im mrak na oči jer slute neki problem koji je potrebno riješiti i pripremaju se na žustru raspravu.

Žene - Za žene je razgovor s partnerom još jedan od načina za bolje povezivanje i uvijek rado pristaju na njega. Baš zato ga i češće predlažu od muškaraca.

"Hajdemo to zajedno napraviti"

Muškarci - Muškarci ne vole dijeliti svoje pobjede i žele pohvale samo za tebe. Zato nisu dobri timski igrači iako se oni s ovim neće složiti.

Žene - Znanstvenici smatraju da hormon oksitocin žene čini društvenijim spolom, piše Bright Side. Zato one jedva čekaju čuti ovakav prijedlog jer obožavaju raditi stvari u paru ili timu.

"Pusti me da šutim"

Muškarci - "Jači spol" rijetko voli razgovarati o problemima pa u ovoj izjavi ne vide nikakav problem. Što se njih tiče, ako nekome nije do razgovora, neka slobodno šuti, i takvom ponašanju ne pridaju veliku važnost.

Žene - Kao što smo spomenuli, žene obožavaju pričati o svemu, a kada zašute, to obično nije dobar znak. Stoga će na ovu rečenicu uvijek reagirati zabrinuto te često i burno jer će šutnju poistovjetiti s ljutnjom.

"Riješit ćemo to kasnije"

Muškarci - Odgađanje važnih razgovora muškarcima je posve prihvatljivo i nešto čime ne razbijaju glavu.

Žene - Ženama ova rečenica zvuči kao uvreda jer vole probleme rješavati na licu mjesta.

"U redu"

Muškarci - Muškarci nisu toliko emotivni kao žene što se često odražava i u njihovom načinu razgovora. Izraze poput "OK", "U redu je" i slične koriste u svojem svakodnevnom rječniku i za njih nemaju nikakvo dublje značenje od onog doslovnog.

Žene - Žene u prosjeku dnevno izgovore oko 20 tisuća riječi što je 1,5 puta više od muškaraca, piše Bright Side. Također, svoje emocije vole slikovito opisivati, dok kratke izraze poput navedenog koriste u ljutnji, pa misle da to rade i muškarci.