Pet najvećih pro-život i pro-obitelj gubitaka i pobjeda u 2015. godini

Troplet, Tropletovi dani kulture, Izložba, Troplet, Natječaj, Troplet, studenti, utorak, Uskrs, čestitka, Troplet, Troplet, dan sjećanja, Troplet, neradni dani, priopćenje, Troplet, Natječaj, Troplet, Natječaj, Troplet, režim, dan, Troplet, neradni dani, FBIH, Troplet, godina, ujedinjeni narodi, Troplet, Natječaj, Troplet, Tropletovi dani kulture, Troplet, zbornik, Mostar, Troplet, Tropletovi dani kulture, koncert, Troplet, jezik, Troplet, Natječaj, javni natječaj
Žalosna činjenica je da najžešći zagovornici kulture smrti dolaze iz zapadne tzv. kršćanske civilizacije, iz SAD, Europe i ponešto Južne Amerike. Ti „seksualni imperijalisti" žele svoju kulturu smrti nametnuti cijelom svijetu, uništiti moć nacionalnih država koje štite tradicionalne vrijednosti, razoriti obitelji i zatrti naravni zakon, te kao jedino božanstvo postaviti užitak i novac. Posebno negativnu ulogu ima UN administracija, skup dobro plaćenih i umreženih službenika koji djeluju u skladu sa svojim ljevičarskim i liberalnim svjetonazorom, tumačeći i provodeći odluke službenih tijela UN onako kako njima odgovara, a u te strukture je nemoguće ući ako ne pripadaš njihovom svijetu.
O ovoj problematici je HKZ Troplet pisao više puta, a posebno početkom kolovoza u postu pod nazivom „QUO VADIS? (iliti, kamo nas to vodi UN?)". Ovaj put, prenosimo članke o pet najvećih pro-život i pro-obitelj gubitaka i pobjeda u UN tijekom 2015. godine, autora Stefana Gennarinija iz pro-life organizacije C-Fam, koja prati i sudjeluje u raspravama o socijalnoj politici u UN i drugim međunarodnim institucijama.

Stefano Gennarini, J. D. | C-Fam
PET NAJVEĆIH GUBITAKA
Unatoč mnogim pozitivnim događajima, uvijek ima loših vijesti koje dolaze iz UN-a. 2015. godina nije bila iznimka. Ovo je pet najgorih trenutaka u UN-u u 2015. godini

1. Birokrati UN-a kreiraju nove putove za pobačaj i LGBT prava
Novi ciljeve održivog razvoja UN-a bili su, ukupno gledajući, gubitak za skupine koje se zalažu za pobačaj i koje su potrošile milijarde dolara tijekom posljednja dva desetljeća kako bi uvrstili pravo na pobačaj u međunarodno pravo. Ipak, birokrati UN su našli načina promovirati takva prava i bez mandata da to učine, te sa sad borba vodi oko onoga što se naziva "statistički pokazatelji" novih ciljeva održivog razvoja.
Statistički pokazatelji su podaci kojima se iskazuje uspjeh u provedbi novih ciljeva. Iako se ništa od toga ne spominje u novim ciljevima, prvi predloženi statistički pokazatelji su LGBT prava i sveobuhvatna seksualna edukacija. Budite sigurni da više loših stvari još dolazi, uključujući i pobačaj.
Ovo pokazuje da pro-life i pro-obiteljska izaslanstva mogu pobijediti u službenim raspravama, ali postoji tendencija da se sve to izgubi u provedbi koja je povjerena isključivo ljevičarskim birokratima.
2. Odbor UN-a nastoji isključiti nerođenu djecu iz pravo na život
UN ugovorno nadzorno tijelo je odlučilo da oni trebaju definirati tko je uključen u "pravo na život", termin koji se pojavljuje u raznim UN ugovorima o ljudskim pravima. Nakon mjeseci "rasprave" skupina neodgovornih stručnjaka je odlučila kodificirati da nerođeno dijete nije uključeno u definiciju prava na život, unatoč snažnom protivljenju pro-life skupina. Njihova pravna mišljenja nisu obvezujuća i ne mogu se koristiti za nametanje obveze zemljama, ali svakako imaju utjecaja i takva mišljenja mnogi zlorabe.
3. Ciljevi održivog razvojna ne spominju naravnu obitelj
Možda jedino područje gdje su pro-life i pro-obiteljske skupine izgubile u novim ciljevima održivog razvoja UN-a je terminologija koji se koristi kad se govori o obitelji. Glavni sporazum UN-a koji uključuju socijalnu politiku nije uspio uključiti samostalno spominjanje obitelji koje počinje od Opće deklaracije o ljudskim prava, a koja se odnosi na obitelj kao "prirodna i temeljna društvena jedinica".
Novi razvojni ciljevi UN su na prvom mjestu. Unatoč velikim naporima pro-obiteljskih skupina iz cijelog svijeta, diplomati EU(!) su uspjeli isključiti takvu definiciju. Jedini dobitak je da sporazum razlikuje "kućanstvo" i "obitelj", što znači da sva kućanstva (na pr. istospolna) ne moraju biti međunarodno prepoznata kao ekvivalent za "obitelj". Osim toga, sporazum još jednom potvrđuje Opću deklaraciju o ljudskim pravima, te time i dalje podržava, barem implicitno, naravnu obitelj. Nekoliko zemalja u UN-u je spremno dati istospolnim zajednicama međunarodno priznanje kao obitelji, ali nije vjerojatno da će se to u skorije vrijeme promijeniti i daće veći broj zemalja to učiniti.
4. 12 agencija UN proglasili rat obitelji svojom izjavom o LGBT
Birokracija UN-a vrši promicanje homoseksualnih prava već više od deset godina, uglavnom na nevidljive načine, u politikama i pisanim izjavama koje nitko zapravo ne čita.
Ali sada se sinkroniziraju i otvoreno govore o homoseksualnim pravima. U rujnu, 12 agencije, začuđujuće uključujući Svjetski program hrane (UNWFP) i UN Dječji fond (UNICEF) izdali su zajedničku izjavu o namjeri promicanja homoseksualnih prava, iako ne postoji takav dogovor na Glavnoj skupštini, niti postoji primjenjivo međunarodno pravo na tu temu. I ne samo to, oni obećavaju to učiniti bez obzira na posljedice za svjetsku sigurnost i napetost koja se time uvodi u međunarodnoj zajednici.
5. Glavni tajnik radi kampanju za pobačaj u ratu pogođenim područjima
Nema nikakva utemeljenja u međunarodnom pravu ili u rezolucijama UN-a za Glavnog tajnika da vrši promicanje pobačaja u ratom razorenim područjima. Ali, on radi upravo to. Nažalost, silovanje kao sredstvo rata naširoko se koristi. Glavni tajnik i njegovo osoblje koristite ovu tužnu činjenicu kao oštricu za promicanje pobačaja, čak i u zemljama gdje je pobačaj protivan zakonu. Sam Glavni tajnik je obznanio svoje namjere, a time se i on pridružio UN birokraciji.

PET NAJVEĆIH POBJEDA
Godina koja je upravo završila će pokazati kao izuzetno značajna za Ujedinjene narode. Dva sporazuma od kojih se puno očekuje su finalizirani, jedan o razvoju i druga o klimi. Za zagovornike života i obitelji oba su, ukupno uzevši, bili pobjeda, iako ne potpuna. Ovdje je popis najboljih trenutaka u 2015. godini.

1. Novi UN ciljevi održivog razvoja isključuju pravo na pobačaj i LGBT prava
Najvažniji sporazum UN-a o razvojnoj politici u 20 godina napokon je isključio pravo na pobačaj. Više od pet godina skupine koje zagovaraju pobačaj su nastojale pravo na pobačaj uvrstiti u Ciljeve održivog razvoja UN, ali su još jednom zaustavljeni daleko od onoga što su željeli. U stvari, sada postoji još više rezervi kada se govori o pobačaju u politici UN, nego što je bilo prije. Cjelokupna 54-člana Afrička skupina izjavila je u zapisnik da se protive da se UN-terminologija o "seksualnom i reproduktivnom zdravlju" ili "reproduktivna prava" pretpostavlja ili bi se mogla koristiti za promicanje pravo na pobačaj.
I više od toga, još jednom su tzv. homoseksualni prava su izravno odbijena. a sveobuhvatna seksualna edukacija je također izostavljen.
2. Povijesni UN sporazum o klimi u potpunosti ignorira pitanja prenapučenog stanovništva
Sjećate li se vremena kad je briga o okolišu odmah izazivala zabrinutost zbog prenapučenosti? Sjećate li se agresivnih pozive na pobačaj i kontracepciju, prisilno ili dobrovoljno, koji su uslijedili kao posljedica „zabrinutosti"? To vrijeme je za nama. Tako se čini nakon najznačajnijeg sporazuma UN o okolišu koji je ikad postignut, a koji je dogovoren u prosincu prošle godine u Parizu. Riječ "stanovništvo" ne pojavljuje se u sporazumu ni jednom. Čak i UN demografi prosuđuju da uopće nema potrebe spominjati problem povećanja populacije u pregovorima u Parizu, i naizgled su suglasni s onim što je Katolička Crkva je zastupala u UN-u više od 50 godina. Radikalne ekolozi su izvan sebe od bijesa.
3. Vijeće za ljudska prava UN-a usvojila drugu Rezoluciju o obitelji
Većinu vremena, pro-životni i pro-obiteljski zagovornici osjećaju kao da su na stražnjim nogama u UN, stalno se brane. Većina njihovih pobjeda u UN ima obrambeni karakter. Ove godine se konačno dogodio i jedan veliki ofenzivni razvoj. Rezolucija o obitelji u Vijeću za ljudska prava u Ženevi ponovno je prepoznala obitelji kao "naravnu i temeljnu jedinicu društva" kao i u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima, ali je i ponovno potvrdila obitelj kao "prirodni okoliš za rast i dobrobit djece ", rekapitulirajući terminologiju iz Konvencije o pravima djeteta. U rezoluciji se također priznaje "obitelj" kao subjekt ljudskih prava. LGBT skupine su još uvijek bijesne. Iz prilično očitih razloga, ne mogu podnijeti riječ "naravno" vezanu za obitelj.
4. Glavna skupština uzvraća udarac seksualnoj ljevici
Opća skupština UN je ove godine bila socijalno najkonzervativnija u posljednje vrijeme. Seksualna ljevica godinama ima nesuglasice s izaslanicima u Skupštini, jer predstavnici zemalja neminovno smatraju da su njihovi prijedlozi neukusni i neprimjereni. No, uz pomoć utjecajnih prijatelja iz Europe i SAD, seksualni revolucionari uglavnom uspijevaju napraviti neke normativne dobitke, srećom manje. Ove godine nisu ostvarili nikakav pomak u svoju korist. U stvari, reference o "seksualnom i reproduktivnom zdravlju" su povućene, a uskraćene su i nove reference o reproduktivnim pravima u ključnim odlukama. Seksualna orijentacija i rodni identitet se ostao izvan rezolucija, što je znak poraza za lobističke homoseksualne skupine. Sveobuhvatna seksualne edukacije je bila tako kontroverzna tema da su čak i Europljani razmišljali o povlačenju natrag.
5. Lila Rose zaljuljala UN
Lila Rose je zajedno s pro-life studentima zaljuljala i potresla UN-kuću na godišnjem zasjedanju Komisije UN-a o položaju žena, najvećem okupljanju feministkinja za pobačaj na svijetu. Četiri stotine mladih studenata su zanosno pozdravili Lila Rose nakon što je zatražila oprost u ime SAD-a zbog izvoza kulturu smrti u ostatak svijeta. C-Fam i Sveta Stolica su sponzorirali događaj, a pro-life potpora u sjedištu UN-a bila je neodoljiv. (Lila Grace Rose je američka pro-life aktivistica i utemeljiteljica udruge „Live Action". Ona je prva otkrila i javnosti obznanila sramotne prikrivene aktivnosti pobačaja, trgovine organima nerođene djece i zločine protiv života u različitim institucijama u SAD-u, uključujući i podružnice ozloglašenog Planned Parenthood Federation of America. - prim. Troplet)

Izvor: C-Fam, prijevod: Troplet