Pet božićnih darova koji vas ne koštaju, a vječno se pamte

poklon

Kako bi ipak najmilije razveselili poklonom, odabrali smo za vas nekoliko maštovitih ideja koje vas neće stajati niti jednog novčića, a uspomena na njih trajat će vječno. Sve što zahtijevaju je malo vremena i truda.

1. Citat iz omiljene knjige, pjesme
Odaberite citat iz omiljene knjige vašeg partnera/ice ili omiljeni stih pjesme. Na komadu papira ispišite ga rukom i ukrasite ili stavite u okvir koji već imate kod kuće.

Za jači efekt izaberite papir u boji i naravno poklon pri predaji popratite objašnjenjem zašto ste odabrali baš određeni citati. Osoba koju darivate sigurno će biti ugodno iznenađena jer ovo nije gotov poklon iz dućana već znak pažnje oko kojeg ste se itekako potrudili.

2. Poruke na strateškim mjestima u stanu
Poruke na papirićima koje ćete strateški postaviti na mjestima u kući. Sjetite se nekih zajedničkih trenutaka, ispišite ih na komadić papira i postavite na mjesta za koja znate da će vaš partner/ica sigurno pogledati.

I jednostavna poruka poput 'Samo da ti kažem da te volim', podsjetit će vas na ono što je važno. Dajte mašti na volju i prisjetite se nekoliko zajedničkih trenutaka i zajedno ih, kroz kartice ponovno proživite.

3. Strogo čuvani obiteljski recept
Idealan dar koji možete pokloniti prijateljici, mami, kćeri je rukom ispisani stari recept za kolače koji vam je otkrila baka i slatka je 'obiteljska tajna'. Kolač kojeg svi hvale, a vi godinama ne želite otkriti tajni sastojak zbog kojeg je bakin kolač uvijek bio tako poseban. Vrijeme je da njime razveselite jednu dragu osobu.

4. Pisano obećanje o preuzimanju neke obveze
Partneri bi svoje ljepše polovice, umjesto skupih parfema, odjeće, šminke mogli razveseliti pisanom porukom ispod bora u kojoj se obvezuju na mjesec dana, npr. kuhanja vikend ručka.

Ne sumnjamo da ima muškaraca koji ovo često rade, no rasterećenje koje poklanjate svojoj partnerici, garantira neprocjenjiv osmijeh. Žene bi svojim partnerima pak mogle pokloniti vikend masažu, omiljeni kolač ili nešto drugo po vlastitom izboru.

5. Kompilacija s omiljenim pjesmama
I za kraj možda zvuči kao klišej, ali kompilacija s najdražim pjesmama poklon je koji će uvijek poslati poruku da ste se trudili, da ste bliski i da vam nije teško za najdražu osobu izdvojiti vrijeme i uložiti mali trud. Uostalom nakon što raspakira poklon, možete ga odmah i preslušati uživajući u zajedničkim trenucima.

Portaloko.hr