Nizozemac traži staru ljubav s Jadrana: 'Nada me je očarala'

ljubav
...iz Ljubljane te ju želi pronaći i doznati kakav je bio njezin život. Javio se nizozemskoj postaji 'Kro' koja ima emisiju nazvanu 'Memories', a koja spaja stare prijatelje i bivše ljubavi. Martin je ispričao kako je tog ljeta 1964. bio na kampiranju gdje je upoznao Nadu. Ne sjeća se u kojem mjestu je ljetovao, ali se sjeća da je Nada ondje bila s bakom. Skupio je hrabrosti i sjeo kraj nje, dok je njegovo društvo večer provodilo uz vino i gitare.

- Kad su nam se pogledi sreli, nisam mogao odvojiti oči s nje, toliko me očarala, a vidio sam da i ona mene netremice gleda. Skupio sam hrabrost, prišao joj i pitao je smijem li sjesti pokraj nje. Sjećam se da sam pomislio: “Bože, kako je lijepa, tako graciozna i tako lijepe plave kose! - ispričao je. 

Otac nije dao da ode u Sloveniju

Zajedno su proveli šest tjedana ljeta, a zatim se sreli i sljedećeg ljeta. U međuvremenu su si slali pisma. Završilo je i to ljeto te je dogovoreno da će Martin na zimu doći u Sloveniju te raditi u hotelu Nadinih roditelja. Planove mu je pomrsio otac, koji mu je sakrio putovnicu kako ne bi mogao otići u nepoznato. Otac je želio da završi fakultet i ode u vojsku.  

Kontakt s Nadom počeo je slabiti, pisma su počela sve rjeđe dolaziti. Prošlo je puno godina i Martin se ne sjeća kako su definitivno prekinuli vezu. 

'Uništio sam sva pisma, ali ju želim opet vidjeti'

- Zbog svega sam bio jako tužan, nemoćan, frustriran, sjećam se da sam uništio sva njezina pisma i njezine slike samo da bih je lakše zaboravio - rekao je umirovljeni Martin, koji se nakon ljubavnog sloma s Nadom oženio i završio fakultet. Nažalost, supruga mu je preminula u 50. godini. Ima dvoje odrasle djece i dvoje unučadi. -  Želio bih ponovno vidjeti Nadu i porazgovarati s njom, da vidim kako je njezin život tekao, je li i ona bila sretna kao ja - rekao je Martin, piše Slobodna Dalmacija.