Ne živi se od ljubavi: Većina žena bi odbila nezaposlenog muškarca

brak, muškarac žena, uspjeh, brak, nezaposleni muškarac, karijera, ljubav, psi, razvod, brak, brak, spas, savjeti, obitelj, veza, brak, prijatelji, prijateljice, brak, razvodi, jabuka, brak, sreća, razlozi, drugi brak, sa bivšim partnerom, partneri, seks ljubav, brak, udaja, žene, veza, zlostavljanje, brak, godišnjica, razvod, razvod braka, muž, žena, ljubav, brak, kazna
Ako ste odgovorili "ne" na oba pitanja, niste jedini. Tri od četiri žene ne bi se 'spetljale' sa nekim tko je nezaposlen, a 65 procenata ne bi pristalo na vjenčanje ako je mladoženja bez posla, pokazalo je nedavno istraživanje.

"Nezaposlenost je sve više prisutan problem, posebno za žene koje smatraju fiskalnu i emocionalnu stabilnost kao osnovu romantične budućnosti", smatra Andrea Miller, osnivač i izvršni direktor magazina YourTango koji je zajedno sa ForbesWoman proveo ovo istraživanje. Prema njezinim riječima, nevolje sa novcem vode ka razočarenju, pa nezaposlenost može da kreira veliki pritisak na ljubavni odnos.

Prije nego što moderna žena pristane na brak, ona želi da se osjeća sigurno sa onim čime njen partner može da doprinese kako bi oboje lagodnije živjeli. Iako je zaposlenje važno, više od 91 posto neudatih žena kaže da im je ljubav važnija od novca.

"Ironično je da žene stavljaju ljubav ispred novca, a ipak se ne žele vjenčati s mladoženjom koji je na birou rada. Posao spaja ili razdvaja ozbiljnu vezu, a rezultat naše ankete pokazuje koliko važnu ulogu karijera igra u romanci", smatra Megan Kaserli, novinar ForbesWoman.

Istraživanje o karijeri i ljubavi je pokazalo još nekoliko "sitnica": Besane noći: 40 posto žena koje su u vezi reklo je da im isključivo poslovne obaveze izazivaju nesanicu, dok slobodne žene znaju da se potresu zbog ljubavi isto koliko i zbog posla.

Novac pokreće svijet: 32 procenta zauzetih žena zaradi više novca od svog partnera.Polovica žena bi se udala za nekoga tko zarađuje znatno manje od njih, dok 41 procenat ne bi stao pred matičara ako ženik nema veću plaću.

Karijera vs Klinci: Čak 55 posto dama bi se odreklo karijere da bi se brinule o djeci ukoliko ih njihov partner zamoli da to urade, a samo 28 posto bi tako nešto tražile od svog partnera da uradi (on čuva djecu umjesto nje).

Moje vrijeme: Ako bi žena mogla ugrabiti dodatni sat svakog dana, 42 posto kaže da bi ga provele same, a ne s partnerom, prijateljima ili obitelji.

Ostvarenje njihovog sna: 77 posto žena vjeruje kako žene mogu istovremeno ostvariti dobar brak, odgajati djecu i imati uspješnu karijeru.

SMedija