MUŠKO ILI ŽENSKO: Na to nemamo utjecaja, ali ipak postoje teorije kako do željenog spola djeteta

18.01.2016

Većina roditelja, kada ih se pita, što bi radije dječaka ili djevojčicu, odgovara kako je bitno samo da se dijete rodi zdravo.

Neće priznati da bi baš željeli curicu ili bi im srcu bilo milo u naručju držati dječaka.
Ne postoji pouzdana tehnika kojom se može odabrati spol djeteta, ali postoji usmena predaja o tome kako si povećati šanse da bude baš muško ili baš žensko!


1. Za one koji priželjkuju dječaka

Navodno, uživanje u seksu tijekom ovulacije olakšava "muškim" spermijima da stignu do jajne stanice.
Bit će muško ako doživite orgazam prije partnera, jer tako oslobađa alkalna tekućina koja brže prihvaća "muške" spermije.
Napravit ćete muško ako oboje zajedno doživite orgazam, u trenutku duboke penetracije, primjerice, u psećoj pozi.
Bebica će biti muškog spola ako je muškarac imao veliki broj spermatozoida. Razlog tomu je što sperma nije toliko "snažna" kao ženski ejakulat, pa što više spermatozoida ima muškarac, veće su šanse da oplode žensko jajašce.
Izbjegavanje seksa prije ovulacije, najmanje tjedan dana, također, navodno, pospješuje izglede da rodite muško. Logično, povećat će se broj spermatozoida, pa će oplodnja biti uspješnija.
Bitno je i što jedete. Navodno, parovi koji češće jedu meso, ribu, voće i povrće, a izbjegavaju mlijeko i mlječne proizvode, imaju veće šanse da naprave muško.

2. Za one koji žele djevojčicu

Za ružićstu dječju sobu potrebno je seksati se samo nekoliko dana prije ovulacije. Muški kromosomi nešto su slabiji od ženskih, koji žive duže, pa će, shodno ovoj teoriji, većina "muških" spermića biti na izdisaju, u trenutku začeća.
Ultrazvuk će pokazati curicu, ako je muškarac doživio orgazam prije žene. Muški će se spermiji tako naći u kiselom ženskom sekretu, u kojemu ne mogu opstati onoliko dugo koliko to mogu spermiji sa "ženskim" kromosomima.
Tko pije puno mlijeka i voli jesti mlječne proizvode, poput sira, vrhnja ili jogurta, taj će dobiti curicu. Naime, mlijeko mijenja pH kiselost produktivnog trakta, što povoljnije djeluje na ženske, a nepovoljnije na muške spermije.

net.hr

loading...