Moderni roditelji: Osam osobina dobroga oca

moderni očevi, otac, obitelj, kćerka, beba, refleks, porodiljska naknada, porodiljni, porodilje, porodilja, roditelji, postali roditelji, mladi roditelji, život s roditeljima , djeca, roditelji, imunitet, obitelj, roditelj, djeca roditelji, bebe
Prate trudnoću, prisustvuju porođaju, paze na novorođenče, igraju se s djecom, daju im savjete. Kako biste u toj roditeljskoj ulozi bili što uspješniji, evo nekoliko sugestija.

1. Tata mora biti velik

U duhovnom smislu očevi moraju biti oslonac svojoj djeci. Djeca očekuju da budete gorostasi koji će ih čuvati i na koje će se moći osloniti te žele da budete čvrsti i jaki. Očevi su im kao stijena na koju će se uvijek moći osloniti. Stoga budite prisutni u njihovim životima i u njihovim mislima.

2. Tata mora biti malen

Iako je to suprotno prvom savjetu, očevi, ipak, ne smiju biti preveliki da ne bi, slikovito rečeno, usisali sav zrak iz sobe. Moraju naći dobar omjer zabrana i slobode te dati djeci dovoljno prostora za igru i razvoj. Zato nemojte uvijek biti onaj koji sve zna. Tri do četiri puta tjedno priznajte svom malenom da ni vi ne znate uvijek sve odgovore. Recite mu - ne znam ili možda.

3. Boravite više kod kuće

Mnogo očeva radi prekovremeno, ili čak dva posla. No, ništa nije tako važno kao druženje sa svojom djecom. Potrudite se više biti s njima i uživati u zajedničkoj igri ili učenju.

4. Ostanite fleksibilni

Nemojte biti kruti u svojim stavovima i postavljanju pravila. Postoji razlika između autoriteta i moći. Imajte prvo, ali nemojte iskorištavati ono drugo. Krutim stavovima samo ćete odgurnuti svoje dijete od sebe.

5. Darežljivci, štedite novac!

Vaše dijete ne mora dobiti baš sve što poželi. Istina je da se novcem ne može kupiti sreća, njime se može kupiti puno drugih stvari, no nemojte pretjerivati.

6. Škrci, potrošite novac!

F. Scott Fitzgerald je rekao da se pametan čovjek odlikuje sposobnošću da ima dva različita mišljenja u isto vrijeme. Isto vrijedi i kada je novac u pitanju - treba biti oprezan, ali ipak ne škrt. Od očeva se očekuje da budu pametni, stoga se ne ustručavajte potrošiti malo novca za dječije sličice ako to vašeg sina čini sretnim i priuštite svojoj kćerki plesnu školu o kojoj sanja. Postoji budućnost, ali postoji i sadašnjost u kojoj se treba malo uživati.

7. Dopustite im da budu ono što jesu

Roditelji se često uznemire kada djeca postanu slična njima ili često preko potomaka žele ostvariti svoje neispunjene želje. Pomozite im da otkriju svoj put, a ne skrećite ih na onaj koji ste vi jednom davno promašili.

8. Volite njihovu mamu

Zagrlite je često pred djecom i pokažite koliko je volite. Čak i oni koji nisu u braku imaju obavezu biti dobri prema majkama svoje djece. Razgovarajte s njom s poštovanjem, nasmijavajte je i dajte sve od sebe da izgradite korektan odnos. Djeca će vam biti zahvalna na tome.