Mladoženja koji je oduševio goste hrvatskim jezikom: On nije tip da u Livnu ne može progovoriti sa ujakom Vinkom

mladoženja, Livno
Iznenađena je bila i njegova supruga; kao što se moglo vidjeti na snimci, ni ona nije imala pojma što on to sprema.

A tko je uopće taj mladić? Odlučili smo pronaći mladi bračni par i čuti što oni kažu o svemu. Na par minuta smo im zasmetali dok uživaju na medenom mjesecu u Miamiju.

- Ninosov govor nas je sve šokirao, a posebno mene. Zna on koju riječ i sastaviti koju rečenicu, ali kada je držao onaj govor ostala sam bez riječi. Izgovor mu je, iskreno, bolji nego moj! A trebalo je hrabrosti stati pred 270 gostiju i držati govor na hrvatskom - kaže nam Marija, supruga Ninosa Hanne (29).

Oboje rođeni u Njemačkoj

Mariji je 27 godina. Ona je porijeklom iz Livna, a rođena je u Berlinu kao treće od šestero djece. Roditelji su djecu 1998. poveli iz Berlina u Augsburg. I tamo je 2005. godine započela velika ljubav. U školi je Marija upoznala Ninosa. Četiri godine kasnije postali su par. Ninos je porijeklom iz Asirije, dijela bivše Mezopotamije u kojem se još uvijek priča jezik kojim je govorio Isus Krist - aramejski. Rođen je u Augsburgu, gdje će bračni par nastaviti svoj život. Ninos je poduzetnik - bavi se prodajom iz iznajmljivanjem nekretnina, a Marija radi s njim.

Marija i Ninos često i rado odlaze kraj Livna, u selo Lusnić. Ondje živi njen ujak Vinko, koji, priča nam Marija, sanja o velikom stadu ovaca i Ninosu svakom prilikom nudi da ostavi svoj posao i dođe u Lusnić biti čoban. Ninos to nije mogao ne spomenuti u svom govoru kojeg je pogledalo više od 300 tisuća ljudi.

- Ninos se je oduvijek zanimao za naš jezik. On nije tip da dođe na ljeto u Livno i da ne može sa svojim ujakom Vinkom progovoriti. I zato je rekao - doći će taj dan kada će moći pričati hrvatski s nama. I doći će, vjerujte mi - kaže nam sretna mladenka.

Ona i Ninos su presretni što je video njegovog govora pogledalo tako mnogo ljudi.

- Ljubav ide preko granica kao što vidite, nema veze odakle je tko - zaključuje naša sugovornica.

Mladi bračni par planira malo putovati po svijetu, a zatim i zasnovati obitelj. U dugoročnim im je planovima izgraditi dvije kuće, jednu u Splitu, a drugu u Livnu gdje će u budućnosti uživati sa svojom djecom i obitelji.

Mi im želimo svu sreću!

croexpress.eu