Medvjedić Lino posjetio mališane u devet bolnica širom BiH

Lino, medvjedić Lino

„Posljednji mjesec godine uvijek je pravo vrijeme za darivanje, ljubav i obiteljska druženja. Ovi mališani su nažalost baš u ovom periodu udaljeni od topline svog doma, te smo im našim posjetama željeli iskazati potporu i pokazati da mislimo na njih. Vidjeti osmjehe na dječjim licima za nas je zaista najljepši dar za kraj godine. Podravka je od uvijek brižno pripremala Lino proizvode za zdravo i sretno odrastanje, jer sve što svakom djetetu želimo jeste bezbrižno djetinjstvo. Zbog toga ćemo i u buduće nastaviti sa nastojanjima kako bismo pružili potporu svoj djeci u što većem broju lokalnih zajednica u BiH" istakla  je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.  

Posjete su obuhvatile dječje odjele pri bolnicama: Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Opšta bolnica Istočno Sarajevo, Klinički centar Banja Luka, RMC „Dr. Safet Mujić" Mostar, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Kantonalna bolnica Zenica, Univerzitetski klinički centar Tuzla, Kantonalna bolnica Bihać i Bolnica Sveti vračevi Bijeljina.

Medvjedić Lino je ovom prigodom u svim bolnicama djeci uručio Lino kalendare za 2014. godinu koji djeci pruža mogućnost učenja brojnih zanimljivih i korisnih stvari na kreativan i maštovit način, a djelatnicima odjela prigodne Podravkine poklon pakete. Uručene su i igračke za bolnicu koje će poslužiti za igru i učenje svim mališanima koji budu na ovim odjelima.