Kako osigurati sretan brak?

brak, muškarac žena, uspjeh, brak, nezaposleni muškarac, karijera, ljubav, psi, razvod, brak, brak, spas, savjeti, obitelj, veza, brak, prijatelji, prijateljice, brak, razvodi, jabuka, brak, sreća, razlozi, drugi brak, sa bivšim partnerom, partneri, seks ljubav, brak, udaja, žene, veza, zlostavljanje, brak, godišnjica, razvod, razvod braka, muž, žena, ljubav, brak, kazna
Muški večernji izlazak može biti ključ za sretan brak ili vezu, jer paljenje mostova i prestanak druženja sa starim prijateljima ugrožava njihovu muškost, barem ako je suditi prema tvrdnjama stručnjaka.

Ako volite držati konce u vezi i krojiti raspored svom muškarcu, pazite što radite. Naime, istraživači Sveučilišta Cornell ustanovili su kako žene koje pokušavaju isplanirati društveni život svojih muškaraca uzrokuju niz problema u vezi! Muškarci koji smatraju kako nemaju dovoljno slobodnog vremena koje bi provodili u svom društvu osjećaju se manje privlačnima svojoj partnerici.

Ako svog tragog "tjerate" na večere s vašim prijateljima i drugim parovima ili ga često "odvlačite" na obiteljske ručkove, to može utjecati na njegov odnos s prijateljima koje će prestati viđati ili će s njima rjeđe izlaziti. Na taj ćete način ugroziti njegovo doživljavanje vlastite muškosti, a naposljetku dovesti i do sukoba.

Istraživači kažu i kako nema ništa loše u tome da žene organiziraju svoje društvene aktivnosti, jer imaju tendenciju biti mnogo organiziranije, ali u isto vrijeme sugeriraju kako bi žene trebale poticati svoje muškarce da vrijeme provode sa svojim muškim prijateljima, pa čak i onima čije društvo ne smatraju poželjnim za njihovu bolju polovicu.

'Muškarčeva mogućnost da odigra utakmicu ili popije nekoliko pića s prijateljima koji su samo poznanici njihovim suprugama ili djevojkama od ključnog je značaja za očuvanje neovisnosti u svakodnevici.

Ako je on svaki put mora voditi sa sobom gdje god krene ili ako njegova bolja polovica počne manipulirati vremenom koje je namijenio za druženje s prijateljima, tada nastaju problemi" objasnio je profesor sociologije Benjamin Cornwell, voditelj studije.

Njegov je tim ustanovio kako je rizik od erektilne disfunkcije gotovo udvostručen kod onih muškaraca čije su žene imale najviše kontakata sa zajedničkim prijateljima, a češće su se razbolijevali i od dijabetesa, imali srčane probleme i patili od pretilosti! Najrizičniji su muškarci u pedesetim i šezdesetim godinama.

Stručnjaci savjetuju: pustite svog parnetra neka uživa u muškom društvu - treba mu malo razgovora s osobama kojima može reći što ga zanima ili muči, bez straha da će to odmah stići do vaših ušiju.

izvor: K.H. ordinacija.hr