Kako biti super tata

Kako postati super tata? Evo 11 savjeta kojih bi se trebali pridržavati:

1. Stavite njihove potrebe na prvo mjesto. Uvijek! Dali uživate piti, ili pušiti? Pogodite - to nije dobro za djecu, a vi postavljate primjer sa svakim svojim potezom. Dakle, prestanite piti, ili pušiti za dobrobit vašega djeteta. Međutim, još uvijek je jako važno da brinete o sebi (u suprotnome nećete moći brinuti o njima), ali morate uvijek imati djecu na pameti.

2. Zaštitite djete! Jedna od najvažnijih uloga dobrog tate je zaštitnik. Ima nekoliko načina da zaštitite svoje djete. Sigurnost je jedna od njih. Pripremite vaš dom za sigurnost djeteta i ne prepustite ništa slučaju. Naučite ih sigurnosnim navikama, postavite dobar primjer uvijek koristeći pojas u vožnji. Financijska sigurnost je isto toliko bitna. Napravite policu životnog osiguranja, fond za crne dane te oporuku. Nikad ništa ne smijete prepustiti slučaju.

3. Provodite svoje slobodno vrijeme sa djecom. Kada dolazite kući s posla, često ste umorni i samo se želite odmoriti. Ali to je jedino vrijeme koje možete iskoristiti za djecu tijekom tjedna i ne biste ga trebali propustiti. Iskoristite to vrijeme da saznate kakav je bio njihov dan, lezite s njima na kauč i odmarajte se. Za vikend, odvojite što je više moguće vremena za njih. Neće proći dugo kada će djete odrasti i neće više željeti provoditi vrijeme sa vama, zato iskoristite te trenutke. Najviše što djeca žele od svojih očeva je njihovo vrijeme!

4. Zagrlite djete! Tata se ne bi trebao bojati iskazati svoje osjećaje prema djetetu. Djeci je potreban fizički kontakt, i to ne samo od mame! Poljubite ih, zagrlite, volite!

5. Igrajte se s djetetom! Izađite van, izaberite neki sport i igrajte se. Tucite se jastucima, igrajte se transformera, ili pokemona sa njima. Nemojte samo gledati TV, pokažite im kako se zabaviti! Radite "mamine" poslove poslovi koji se tradicionalno smatraju kao majčina dužnost, nisu više samo njeni. Stvari se mjenjaju, i zato promjenite pelene, nahranite i okupajte djete, uspavajte ga usred noći. Super tata mora pomoći koliko god može oko takvih stvari i izjednačiti te dužnosti. Zapravo, ako ste otac male bebe, to je savršeno vrijeme da se zbližite sa djetetom.

6. Čitajte im! Ovo je jedna od najvažnijih stvari koju možete učiniti za svoje djete. Kao prvo jako je zabavno. Dječje knjige su jako zabavne i super je kada takvo nešto imate priliku podijeliti sa svojim djetetom. Drugo, navikavate dijete na čitanje, što će mu se sigurno isplatiti u životu. I treće, provodite vrijeme sa svojim djetetom, sjedeći, ili ležeći uz njega, i uživajte u druženju.

7. Ne svađajte se sa mamom! Nikada ne proturječite njihovoj majci ispred njih, nikada se ne svađajte ispred djeteta i zasigurno je nikada ne zlostavljajte. Kako se ponašate prema njihovoj majci, utjecat će na njihovo samopoštovanje i odrediti način kako će se oni ponašati prema svojim partnerima kada odrastu. Budite nježni i pažljivi i volite njihovu mamu. I uvijek radite kao tim, nikada ne proturječite jedan drugome.

8. Naučite dijete samopoštovanju! Ovo je jedan od najvažnijih savjeta. Nema ničeg boljeg što možete uraditi nego usaditi duboko samopoštovanje djetetu. Kako učiniti to? Možete na tisuću načina, ali uglavnom pokazujući im(ne govoreći) da ih cjenite, provodeći vrijeme s njima, pričajući i slušajući ih, hvaleći stvari koje su napravili.. Pohvalite i ohrabrite svoje djete, nemojte prigovarati i obeshrabrivati.

9. Naučite ih financijama. Ne morate učiti jednogodišnje djete o burzovnom indexu i dionicama, ali od malih nogu naučite ih cijeniti novac, kako uštediti novac za neki cilj i kasnije, kako zaraditi novac i upravljati njime. Ne želite da vaše djete jednog dana ode u svijet znajući toliko malo o novcu, koliko ste i vi znali, zar ne?

10. Budite dobri prema sebi. Ne smijete odustati od svog života kada postanete tata. Morate se brinuti o sebi, priuštiti si vrijeme samo za sebe, za druženje sa prijateljima.

11.Također, morate voditi računa o zdravlju. Jedite zdravo, vježbajte - jer: 1. nećete moći pomoći svojoj djeci ako ste bolesni, 2. učite djete kako živjeti zdravo, 3. jednog dana zasigurno želite uživati sa unucima.

savjetnica.com