Kada vas dijete zatekne u vođenju ljubavi

dijete, seks, ponašanje, Zakon, zabrane, seks, izgovor, ljubav, brak, pravila, muškarac žena, udaja, rastava, žene, seks, dani, seks ljubav, poza 69, zadovoljstvo, vi i partner, muškarac žena, ejakulacija, osobna higijena, istraživanje, problemi u krevetu, seks, Problemi u seksu, nemogućnost orgazma, ejakulacija, seksualno aktivan, seks
Možda će se netko od vas zgražavati, a možda ćete zapljeskati rukama od sreće jer smo baš pogodili u „sridu" s temom. No, ono što je činjenica i nakon dolaska djeteta, vaš seksualni život neće biti više isti ili možda bolje rečeno neće toliko spontan i slobodan, i ako ništa drugo, onda zbog toga jer uvijek vas netko može zateći u nezgodnom trenutku ili poziciji.

Zato smo za vas postavili nekoliko situacija kako se ponašati i na koji način riješiti situaciju ako se to zaista i dogodi.


Scenarij 1

Vaša beba čvrsto spava pored vas u krevetu. Slučajno na „drugačiji" način dodirnete supruga, on stavi ruku na vašu stražnjicu i stari plamen se ponovno razbukta. No, što učiniti s bebom?

Pravilo: Svi stručnjaci se slažu da nikako ne smijete djecu izlagati seksu, no novorođenčad se nalazi o onoj „sivoj zoni".

Ako je vaša beba mlađa od šest mjeseci, ne morate se brinuti da će vas beba „zateći" u nečem. Jer ako vas i vidi, neće vas vidjeti i doživjeti na nepodoban i zbunjujući način, koji bi mogao utjecati na psihičko zdravlje.
Što učiniti? Budite razumni i učinite ono što mislite da je u redu. Ako mislite da je redu da vodite ljubav dok je beba u sobi, vodite računa da spava i da je u vlastitom krevetiću. Ako mislite da to nije u redu, učinite to u nekoj drugom mjestu ili prostoriji (dnevna, kupaonica, pod).


Scenarij 2

Vaše jednogodišnje dijete se igra u „vrtiću" pokraj vas, a vi i vaš dragi sjedeći na kauču ili krevetu promatrajući ga, shvatite da bi se mogli i sami zabaviti. Započnete sa strastvenim ljubljenjem i shvatite da vas vaše dijete gleda i stvara zvukove koje može zvučati jedino kao „navijanje" na utakmici...

Pravilo: Vaše dijete u toj dobi može osjetiti strah, posebno ako se radi o djetetu koje je navršilo godinu i pol. Jer ono što vi i vaš suprug vidite kao iskaz ljubavi, dijete može to protumačiti da „tata ozljeđuje mamu" ili obrnuto.
Dakle, u tom pogledu imate vrlo malo prostora za dobar seks, jer kada vidite te oči koje vas promatraju, sva strast može splasnuti za sekundu.

Što učiniti? Sva sreća „vrtić" se može pomaknuti, a isto i vi se još lakše možete pomaknuti. Možete ga animirati s njegovom najdražom igračkom. Potrudite se da bez obzira što ste u drugoj sobi, da čujete dijete, ali da ono ne čuje vas u „žaru".

Scenarij 3

Iako je vaše dijete već dovoljno veliko da spava u svojem krevetiću i u svojoj sobi, još uvijek se zbog ružnih snova s vremena na vrijeme zavuče k vama i krevet i zaspi iste sekunde. No, vi ste baš imali druge planove...

Pravilo: Odgovor je veliki „NE"! Ne smijete se upuštati u seksualne odnose s tako starim djetetom u krevetu. Vaš odnos s suprugom je bitan, ali dobrobit djeteta je bitnija.

Što učiniti? Učinite to na nekom drugom mjestu, samo ne u sobi gdje dijete spava. Ako ništa drugo, to vam daje prostora da promijenite okolinu i začinite svoj seksualni život. Ako treba zaključajte vrata od prostorije u kojoj planirate biti „zločesti", a sa sobom imajte ogrtače ili odjeću u slučaju da se dijete probudi i potraži vas.

Scenarij 4

Dijete je zaspalo u svojem krevetiću u svojoj sobi, a vi ste brzo nabacili seksi donje rublje i zaveli supruga u roku „keks", i kada baš postane najvrućije vaše petogodišnje dijete upada u sobu, no vi ga niste čuli niti primijetili dok već nije postalo prekasno - „Mama, nisam mogao spavati i čuo sam zvukove u vašoj sobi".

Pravilo: Prevencija, kao što je zaključavanje vrata, bi vas poštedila objašnjavanja, ali što je tu je.

S obzirom da vaše petogodišnje dijete nema koncept seksa, oni će vaše zvukove i radnje interpretirati na sasvim drugačiji način. Primjerice, pomislit će „zašto se tata igra životinja s mamom" ili „zašto mama skače po tati", „zašto se mama i tata tuku" i sl., pa se vrlo lako mogu preplašiti. Zato, nikako nemojte zaboraviti poduzeti sve potrebne korake da vam se to ne dogodi.

Što učiniti? Nemojte se izbezumiti i pomahnitati pred djetetom, jer bi to tek moglo izazvati reakciju vaše djeteta. Recite nešto šaljivo „Mama i tata su se baš igrali prije spavanja ili šalili prije spavanja, evo sada ću doći u tvoju sobu".
Obucite se ili pokrijte ili što već trebate napraviti i pitajte dijete je li dobro, zašto se probudilo, je li preplašeno.
Ponavljamo neka djeca uopće neće posebno reagirati ako vas vide, dok će se druga preplašiti, a treća će to shvatiti kao igru i htjeti se pridružiti. Objasnite djetetu da se nema čega bojati i da je sve u redu.

Scenarij 5

Očajni ste i želite malo vremena samo za sebe, vaš trogodišnjak je baš zaspao poslije ručka, a vi ste odlučili skoknuti pod tuš. Vi ste puni pjene, a strast se zahuktala, vaš trogodišnjak ulazi u kupaonicu u prvo što pita vidjevši penis „Što je to? Mogu li dodirnuti?".

Pravilo: Što se tiče golotinje, ako ste vi u obitelji odlučili ne skrivati svoje tijelo od djece, tu se nemate što brinuti. Ali budite oprezni kada se radi nešto više od same golotinje.

Što učiniti? Razgovarajte sa svojim malcem. Objasnite mu da je to privatni dio tijela, koji se kod odraslih ne smije dirati.

Scenarij 6

Vaši klinci već od ranog jutra u nedjelju gledaju crtiće, a vi ste se sa suprugom odlučili malo „poigrati" u svojoj spavaćoj sobi, uz izgovor da spavate. Baš kada su se stvari zahuktale, vaša dječica lupaju na vaša zaključana vrata, zahtijevaju da ih otvorite, jer ih zanima što u sobi događa.

Pravilo: Vrlo je važno da vaša djeca znaju da vi trebate imati svoje „privatno" vrijeme, makar ne morate objašnjavati detalje.

Što učiniti? Ne morate otvoriti vrata iste sekunde, nego neka pričekaju tako dugo dok se ne obučete i dovedete u red. Naravno, to pravilo stoji ako nema nikakvog hitnog slučaja. Ako će djeca imati pitanja, odgovorite ih jednostavno, bez izmotavanja i detalja.

izvor: zena.hr