Emil Markić: Izgradimo društvo jednakih mogućnosti

Emil Markić
Markić je ujedno i višestruki prvak BiH u poluteškoj kategoriji. Titulu prvaka svijeta u WBU kategoriji osvojio je 2014. godine, a do sada je boksao u 26 profesionalnih mečeva uz samo dva poraza.

Ovaj uspješni bh. bokser pružio je nesebičnu podršku kampanji „Društvo jednakih mogućnost", a koju provodi Koalicija „Zajedno smo jači" HNŽ.

„Ja sam Emil Markić i osim u ringu i u stvarnom životu se svakodnevno borim sa različitim izazovima, a jedan od tih izazova je upravo kampanja koju provodi Koalicija „Zajedno smo jači" iz Hercegovačko-neretvanske županije. Pozivam vas da zajedno utječemo na otklanjanje diskriminacije kojoj su izložene osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

Budimo „Ponosni na sebe" izgradimo zajedno „DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI"!", poručio je Markić.

Naime, slogan „Društvo jednakih mogućnosti" ima za cilj osigurati osobama s invaliditetom (OSI) jednake mogućnosti i prilike za aktivno sudjelovanje u društvu uz osiguravanje adekvatnih ortopedskih pomagala, zatim ostvarivanju prava za OSI iz UN Konvencije i drugo.

Jako je važno da sve osobe s invaliditetom imaju adekvatna ortopedska pomagala i asistivnu tehnologiju. Jer ako ste vi osoba s invaliditetom koja, recimo koristi kolica, i ako ta kolica nisu adekvatna ni vašem uzrastu, ni vašim potrebama, onda vi ne možete pružiti svoj maksimum.

Dnevni list