Edukacija za roditelje: Očima djeteta

Ovaj program zamišljen je kao susret stručnjaka s roditeljima i udrugama roditelja koji su angažirani oko dobrobiti i razvoja djece.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i sudjelujete u radu drugog susreta u petak, 18. studenoga 2016. s početkom u 18 sati, u Bijakovićima, Sveučilište Hercegovina, Kraljice mira 3A.

Tema susreta je „RODITELJI I STRUČNJACI - PARTNERI U ODGOJU I OBRAZOVANJU".

Interaktivno predavanje vodi dr. sc. Ivana Visković, koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s djecom rane i predškolske dobi i odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju te iskustvo vođenja radionica kvalitetnog roditeljstva i pružanja potpore roditeljima i odgajateljima u odgojno-obrazovnom procesu. Voditeljica je i koautorica Erasmus Plus projekta "Razvoj profesionalnih kompetencija odgajatelja i učitelja" za suradnju s roditeljima, a u pravcu razvoja partnerskih odnosa u optimalnom interesu djece.

Interaktivno predavanje obuhvaća kratko upoznavanje s teorijskim postavkama kvalitetnog odgoja i obrazovanja u optimalnom interesu djece te praktične vježbe koje ukazuju na značajnost usklađenog odgojnog djelovanja roditelja i stručnjaka i značajnost emocijama potpomognutog učenja. Interaktivno predavanje omogućava uvid u način rada na radionicama koje mogu pridonijeti razvoju kompetencija i roditelja i stručnjaka za rad s djecom, poglavito za razumijevanje djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

Dr. sc. Ivana Visković je certificirana za program kvalitetnog roditeljstva, kao i za programe realitetne i gestalt terapije.