Dokazano koliko je otac važan za bolji razvoj bebe

moderni očevi, otac, obitelj, kćerka, beba, refleks, porodiljska naknada, porodiljni, porodilje, porodilja, roditelji, postali roditelji, mladi roditelji, život s roditeljima , djeca, roditelji, imunitet, obitelj, roditelj, djeca roditelji, bebe
... imamo i mali dokaz kako tate, kada se igraju sa svojom djecom, kada su angažirani i pritom smireni i pažljivi, mogu utjecati na svoju djecu da jednoga dana jednostavno budu pametnija, s puno boljim komunikacijskim i kognitivnim vještinama. I to od prvoga dana njihova rođenja.

Zato mame ne budite posesivne, pustite očeve da se dobro priviknu na to malo biće koje je stiglo kući, a iako dio poslova sigurno neće moći odraditi kao i vi (dojenje ili briga u vrijeme dok je tata na poslu), sve osim toga moralo bi biti pola-pola.

Tate, gradite takvu vezu sa svojim djetetom od starta.

Kaže to i istraživanje koje je nedavno dovršeno u Velikoj Britaniji, pod vodstvom tima s Imperial College London, a u kojem su promatrali 128 očeva u njihovoj interakciji s djecom. Poenta je bila vidjeti kako se tate odnose prema djeci, kakve veze stvaraju, kako se maze, igraju, čitaju i uopće kako provode vrijeme sa svojim bebama. I to s tromjesečnim bebama, kada bi tate već trebale sve nabrojeno raditi svakodnevno.

U prvom su promatrani očevi s tromjesečnim bebama, a u drugom su iste te bebe, ali u dobi od 24 mjeseca, podvrgnute standardnim testovima mentalnog razvoja.

Rezultati su zapravo fascinantni jer su pokazali stvarno velika odstupanja, odnosno odlične rezultate upravo kod one djece s kojima su očevi zaista provodili puno kvalitetnog vremena, koji su s puno strpljenja i jako malo nervoze zabavljali svoju djecu i brinuli se oko njih. I baš to je savršen dokaz da očevi nikako ne bi smjeli biti ili izgurani ili se sami micati od beba, jer eto, još su male i više trebaju svoju mamu, prenosi Index.

Stoga, mladi roditelji pažnja - mama je mama, mama će uvijek biti mama, ali svaka beba treba i tatu, a najbolji dokaz koliko ih djeca trebaju, upravo je ovo istraživanje i zaključci.

Čak i u mladoj dobi od tri mjeseca tate sa svojim krasnim pristupom mogu jako utjecati na njihov kasniji razvoj.