Djevojčicu iz BiH vulgarno ismijavaju zbog ljubavne ispovijesti na internetu!

djevojčica, ismijavanje
...koji je za kratko vrijeme sakupio više desetaka tisuća pregleda i na stotine reakcija iz cijele regije - što zabavljenih, što zgroženih korisnika interneta.

Video snimak traje oko 10 minuta i ispovijest je učenice koja opisuje kako ju je određeni dječak ostavio i slomio joj srce. I dok je očekivana rasprava, pa i zgražavanje zbog toga što djeca neskriveno dijele svoju najdublju intimu s tisućama stranaca širom interneta, zabrinjava što nemali broj agresivnih trolova nemilosrdno i vulgarno ismijava maloljetnicu zbog snimke, piše Blic.

Djevojčica je sada izložena podsmijehu šire internet populacije, a nove kopije snimka niču kao korov.

- Ja sam njega voljela svim srcem i ne mogu shvatiti za što sam mu bila toliko kriva, što sam to zgriješila, jada se djevojčica na snimci i dodaje: 'On je već rekao da je gotovo, ali nije gotovo dok ja ne kažem da je gotovo '.

Djevojčica detaljno opisuje kako ju je dotični dječak povrijedio, ali se osvrće i na navodne bivše veze i iznosi imena i splet naivnih, ali nimalo bezazlenih tvrdnji. Primjerice, kakvu je vezu htjela, do toga kako izgledaju njeni vršnjaci, pa je tako izvjesni dječak kojeg spominje po imenu "lijep, ali nije sladak" i tako dalje.

Posebno zabrinjava nemaran odnos društvenih mreža, ali i mnogih korisnika, prema zaštiti maloletnika.

Psiholog Zoran Milivojević za Blic upozorava da ovakva eskponiranost djeteta tog uzrasta predstavlja produkt vremena u kojem živimo i može imati dalekosežne posljedice.

"Izvjesna istraživanja su pokazala da je najviše djevojčica reklo da bi kada porastu željele biti televizijske voditeljice. Vrijeme u kojem živimo je izjednačilo pojmove" biti poznat "i" biti uspješan ", ali djeca ne mogu percipirati negativne stvari koje slava sa sobom nosi. Djeca, posebno tako mladog uzrasta, žude za prihvaćanjem i odobravanjem velikog broja ljudi, pa su društvene mreže i internet postali poligoni za ispunjavanje te potrebe", kaže Milivojević.

Milivojević ističe da što je snimak popularniji, emocija kod djeteta može eskalirati.

- Često u tako visokoemotivnim situacijama djeca pretrpe veliki psihički bol, koji u ekstremnim slučajevima dovodi i do toga da dignu ruku na sebe, kaže Milivojević.