FOTO  Djeca su ukras svijeta

dječiji sajam, Sarajevo

Roditelji i djeca su veselim majicama sa sloganima poručili da su Djeca ukras svijeta, da je Super biti mama, da je Biti tata cool... Akcija za cilj ima podizanje svijesti o niskoj stopi nataliteta, odnosno sprječavanje lošeg demografskog trenda u Bosni i Hercegovini.
Akcija se u regionu održava već nekoliko godina sa izvanrednim odjekom u javnosti, a ovo je bilo njeno prvo bh. izdanje. Direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić najavila je da će akcija i u našoj zemlji prerasti u tradiciju, kako bismo zajedničkim snagama ukazali na važnost porodice kao stupa društva.
Domaćica akcije bila je ambasadorica Dječijeg sajma Sabina Silajdžić sa suprugom Denisom i njihovih šest sinova. Akciju su sa zadovoljstvom pozdravile poznate bh.ličnosti, mame i tate iz medija i građani Sarajeva. Na ovom događaju su se svojim mališanima okupili: Almir i Senka Kurt, Džejla Glavović, novopečeni tata Emir Cocalić, Dalal, Sabina Ćudić Lilo i Lejla Hadžijamaković, Damir Mašić, Lejla Zvizdić, Nele Begović, Džena Zeničanin, Maja Salkić, porodica Kenović, Vanja Semić, Elameri Škrgić Mikulić i brojni drugi....

Ovom prilikom najavljen je i Dječiji sajam koji će se održati od 6. do 8. 11. 2015. u sarajevskom centru Skenderija.