Djeca ne bi trebala imati previše igračaka

igračke, djeca, roditelji

Iako to roditelji u većini slučajeva mogu zaključiti i sami temeljem iskustva, mnogi ignoriraju sumnje i jednostavno idu niz dlaku djeci koja stalno žele još.No, oprostite nam djeco, to stvarno nije dobro za vas.

U istraživanju objavljenom u časopisu Infant Behavior and Development, stručnjaci su otkrili da obilje igračaka smanjuje kvalitetu igranja te da manje igračaka odjednom može pomoći djeci da se bolje usredotoče i kreativnije igraju.

Profesionalni terapeuti koji su radili na ovom istraživanju promatrali su dvije skupine djece u igri. Jedna grupa djece bila je okružena s četiri igračke, a druga grupa s njih 16. Skupina s manje igračaka lijepo se igrala s njima, igrali su se dugo i pritom mijenjali načine igre, koristeći svoju maštu da igru učine zabavnom.Druga skupina kao da nije znala na koju će se igračku i igru koncentrirati.

Što nam je dakle činiti?

Pred nama je vrijeme darivanja, a djeca kod kuće ionako već imaju previše igračaka. Jednostavno napravite male kolekcije igračaka, a ostatak spremite izvan vidokruga djece, a to je posebno važno učiniti ovih dana, kako bi se još više veselila i kvalitetnije iskoristila igračke koje će dobiti pod borom.

"Tako će problem biti riješen na svačiju radost, a kad im nove igračke dosade, tad će se razveseliti staroj igrački koju ste na jedno vrijeme skrili od njih. Ali nemojte tada opet izvaditi sve", poručuju terapeuti.

Izvor: index.hr