Djeca iz župa Drvar i Bos. Grahova ljetovala na otoku Prviću

24.08.2016
1/6

Od 16. do 21. kolovoza 2016. 30-ak djece i mladih iz župa Drvar i Bos. Grahovo ljetovala su na otoku Prviću kod Vodica...

...u organizaciji ove dvije župe, Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije i Grada Vodice. Gosti iz Banjolučke biskupije bili su smješteni u bivšem Franjevačkom samostanu u Prvić Luci koji je sada u vlasništvu Šibenske biskupije i služi kao duhovni centar za odmore i duhovne obnove.

Za vrijeme boravka na otoku Prviću djeca su sudjelovala u proslavi sv. Roka, patrona župe u Prvić Šepurini, i procesiji kroz mjesto, a jedan dan su u Prvić Luci posjetili i Memorijalni centar Fausta Vrančića, velikog hrvatskog znanstvenika i jezikoslovca iz vremena renesanse, čiji zemni ostatci počivaju u tamošnjoj župnoj crkvi.

Zadnjeg dana boravka u Dalmaciji djeca iz Drvara i Grahova bili su na turističkoj plovidbi brodom rijekom Krkom, od Šibenskog kanala do Skradina, a posjetili su i slapove Krke u Nacionalnom parku Krka.

Ovo ljetovanje djece i mladih iz Drvara i Grahova konkretan je plod ovogodišnjeg Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, kada je župnik don Davor Klečina gostovao u Vodicama i predvodio svetu misu, a potom su u uzvratnom posjetu Drvaru za patron župe sv. Josipa bili gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev i predsjednik Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije Goran Babić.

Upravo su gradonačelnica Juričev-Martinčev i predsjednik Zajednice Babić nazaslužniji za realizaciju ovog ljetovanja koje njihov dar djeci Drvara i Bos. Grahova.

(Župa Drvar/TABB)


loading...